Mještani Motika nezadovoljni tempom izgradnje mosta i puta

Jana Kezić
Mještani Motika nezadovoljni tempom izgradnje mosta i puta

BANjALUKA - Mještani Motika nezadovoljni su zbog novog probijanja rokova na izgradnji puta kroz naselje i mosta, a gradonačelnik Draško Stanivuković poručuje da je vječita borba sa rokovima te naglašava da će sve što je dogovoreno biti i urađeno.

U ovom naselju u aprilu je u funkciju pušten privremeni most. Mještanka Motika Danijela Bajić kaže da su radnici juče dodatno ojačavali privremeni most.

- Novi most je najavljen kroz dva mjeseca, to znači da bi trebalo da bude postavljen najkasnije 8. juna. Pitam se zbog čega onda dodatno ojačavaju privremeni most, ako za manje od mjesec treba da bude postavljen novi - kazala je Bajićeva za “Glas Srpske”. Mještanin Petrićevca Goran Aćimović kaže da je prvobitno rok za završetak izgradnje puta do Motika, ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, bio 6. mart.

- Još se ne nazire kraj radova. Sve ide veoma sporo, a mještani koje ovdje žive zabrinuti su zbog toga. Mislim da, ako bude išlo ovim tempom, neće biti gotovo sigurno do jeseni - rekao je Aćimović, dodajući da su već značajno probijeni rokovi. Izvođač radova, kao i radnici, kako kaže, trude se da održavaju ulicu i privremeni most.

- Saobraćaj funkcioniše nekako, jeste usporeno i prašina je na sve strane, ali je normalno ako želimo nešto bolje da dobijemo da nešto treba i da istrpimo. Nas brine to što su rekli da će biti urađena kompletna infrastruktura sa trotoarima, a oni prave trotoar samo sa jedne strane - kazao je Aćimović za “Glas Srpske”.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da je stalna borba sa rokovima.

- Kada smo počeli 9. aprila rok za most je bio 85 dana i mi smo rekli da idemo na to da se završi za 60 dana i pritišćemo investitore. Radi se o investiciji vrijednoj 2,5 miliona KM. Radimo i dodatno trotoare, a u prvobitnom projektu nisu bili planirani - rekao je Stanivuković. Kako kaže, uradili su pontonski most u vrijednosti od 100.000 KM.

- Neće biti problema u funkcionisanju saobraćaja, dok u narednih četrdesetak dana ne završimo taj projekat - kazao je Stanivuković. Kada su bili u posjeti ovoj MZ, kako kaže, mještani su tada rekli da će pristati na to da nema pontonskog mosta, ako će radovi biti završeni za dva mjeseca.

- Tada smo rekli da postavljamo i pontonski most i da završavamo za dva mjeseca. To ide svojom dinamikom. Svi mi volimo biti veći inženjeri od inženjera. I ja, kao laik, kada pogledam čini mi se da nije mnogo urađeno, a mnoge dijelove mosta ne rade na samom mjestu nego donose gotove stubove i dijelove koje postavljaju - zaključio je Stanivuković.

Rekonstrukcija

Rekonstrukcija dijela ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koja vodi od Petrićevca do Motika, u dužini od kilometar, započeta je u septembru prošle godine, a još nije završena. Prvobitni rok za završetak radova bio je 6. mart. Mještani kažu da je odavno jasno da će rok biti probijen i pitaju se kako je moguće da se kilometar puta radi duže od pola godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana