Mještani Kuljana i dalje čekaju da se riješe problemi sa kanalizacijom

J. K.
Mještani Kuljana i dalje čekaju da se riješe problemi sa kanalizacijom

BANjALUKA - Predstavnici Gradske uprave ni danas nisu našli rješenje za problem nezavršenih radova na kanalizacionoj mreži u Jedanaestoj kuljanskoj ulica i tražili su da se strpimo do 24. avgusta, kada bi trebao biti održatn još jedan sastanak, na kojem će prisustvovati i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Rekao je to za "Glas Srpske"  predsjednik Savjeta MZ Kuljani Jovica Tomić nakon sastanka održanog u prostorijama Gradske uprave.

- Nisu završeni radovi i ono što je ljudima obećano. Oni sada ne mogu da uđu u svoje kuće - rekao je Tomić i istakao da su do sad pisali razne dopise i obraćali se nadlležnima. 

Buduća mještanka Jedanaeste kuljanske ulice Mirjana Repić kaže da su domovi bili useljivi još prošle godine, ali ih taj problem mnogo koči.

- Sve smo od uređaja kupili za kuću i garancije su istekle, a ništa od toga još nismo ni upotrijebili, jer nemamo mogućnost da uvedemo ni vodu ni kanalizaciju - je Repićeva.

Dodala je da joj je gradonačelnik Draško Stanivuković lično u maju obećao da se u junu, ili eventualno julu biti sve završeno, ali je sve ostalo na obećanjima.

- Čuli smo da su sredstva koja su bila namjenjena za ovaj projekat da su preusmjerena na nešto drugo. Mi strpljenja više nemamo - kazala je Repićeva koja živi kao podstanar.

Da plaćaju kiriju, ističe ona, primorano je još dosta porodica, iako ima izgrađenu kuću,

- Imam dvoje djece i oni jedva čekaju da dobiju svoju sobu. Dijete treba da krene u školu, a gdje da ga upišem, nema smisla da ga upišemo pa kasnije prebacujemo - rekla je Repićeva.

Tokom današnjeg sastanka sa mještanima Kuljana, predstavnici resornih odjeljenja saslušali su zahtjeve stanovnika ovog naselja u vezi sa priključenjima na kanalizacionu mrežu. Istaknuto je da će domaćinstvima u više krakova ulica biti omogućeno priključenje na kanalizacionu mrežu u skladu sa dinamikom radova na glavnoj saobraćajnici.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana