Mještani Donjih Kola ogorčeni: Raspada se tek postavljeni asfalt

J. K.
Mještani Donjih Kola ogorčeni: Raspada se tek postavljeni asfalt

BANjALUKA - Iako je dio puta u mjesnoj zajednici Donja Kola nedavno obnovljen, ogorčeni mještani ističu da je ta dionica i dalje u katastrofalnom stanju jer se novi sloj asfalta već raspada.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Srđan Ćutković istakao je za “Glas Srpske” da godinama muku muče sa lošom infrastrukturom, a kada je konačno nešto urađeno, uzalud je bačen novac.

- Prije nekoliko dana je urađen dio puta, ali to je veoma loše. Samo su pokrpili rupe i nasuli dva centimetra asfalta, koji se rukom može otkinuti - rekao je Ćutković ističući da su mještani ogorčeni.

Prema njegovim riječima, dogovor sa gradom je bio da urade nekoliko dionica puta po 400 ili 500 metara, za šta je odobreno 180.000 KM.

- Glavna saobraćajnica u Donjim Kolima je toliko loša da su nam oštećeni automobili, a o putevima druge kategorije da i ne pričam, nisu nasuti već nekoliko godina - rekao je Ćutković. 

Istakao je da se bliži i početak nove školske godina, a na mukama su i roditelji čija djeca tim putem svakog dana idu u školu.

- Osmoro djece iz sela Javorci i Trubajići ide u  Osnovnu školu “Branislav Nušić” u Donjim Kolima putem koji je katastrofalan i molimo predstavnike iz Gradske uprave da izađu na teren i vide šta se može uraditi o tom pitanju - rekao je Ćutković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana