Mještani Česme krše zakon i rizikuju živote

V. P.
Mještani Česme krše zakon i rizikuju živote

Banjaluka - Mještani Česme, među kojima su i učenici Tehnološke škole, na vlastiti rizik pješače dionicom pruge Banjaluka - Doboj i tako krše Zakon o bezbjednosti saobraćaja da bi došli do školskih klupa ili radnih mjesta.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove i u "Željeznicama RS"  nemoćni su pred ovim problemom.

Saobraćajna inspekcija tvrdi da pješačenje prugom nije u njenoj nadležnosti.

- S obzirom na to da je prelaženje i kretanje prugom zabranjeno izvan uređenih i označenih prelaza, pješaci iz Česme to čine na vlastitu odgovornost - rekli su u ovom odjeljenju.

U "Željeznicama RS" ističu da je zakon jasno definisao da je kretanje pješaka po pruzi najstrože zabranjeno.

- Ne postoji nijedan opravdan razlog da se pješak kreće prugom jer na taj način ugrožava prije svega svoju, ali i bezbjednost drugih. Nažalost, nesavjesni pješaci to ne poštuju - naglasili su u "Željeznicama RS".

Prugom je najkraći "pješački" put od ovog naselja do Kumsala sa kojim su bili direktno povezani mostom kod "Vitaminke".  Međutim, taj most je odnio nabujali Vrbas u prošlogodišnjim poplavama. Od tada veliki broj mještana koristi prugu kao prečicu. Alternativni putni pravci do Drvne industrije "Vrbas", "Vitaminke", Nove pijace, Tehnološke škole… su dugi, a ne postoje direktne autobuske linije iz Česme za dio grada gdje su smješteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana