Mještane Donjih Kola dočekala zatvorena vrata: Ne tražimo kule i vile, već vodu i put

Jasmina Salopek
Foto: J. Salopek

BANjALUKA - Nezadovoljne građane banjalučkog sela Donja Kola koji su došli da protestuju ispred Gradske uprave i kojima su se potom pridružili predstavnici drugim MZ, dočekala su zaključana vrata.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Donja Kola Srđan Ćutković rekao je da su zadovoljni što su dobili novi rezervoar, ali da ne zna da li će bazen raditi samo po kišnom vremenu ili će stalno biti u funkciji.

-Naš problem nije samo voda. Problem su i putevi koji su u katastrofalnom stanju. Nismo dobili ni materijal za nasipanje puteva- rekao je Ćutković.

Kako kaže, prema priči gradonačelnika Banjaluke stanje u gradu je savršeno, te se  zapitao zašto je narod onda nezadovoljan.

- Mi moramo praviti proteste da bi nešto dobili, tako je i prošle godine bilo sa vodom, pa su počeli radovi na novom bazenu. Sada već par dana imamo vodu, ali pitanje je šta će dalje biti i da li će ovaj bazen imati vodu samo kada padaju kiše - pojasnio je on.

Dodaje da tri godine nisu dobili ni kamion šljunka kako bi nasuli put.

-Čim su čuli da dolazimo, zaključali su vrata. Protestovaćemo dok Stanivukovića ne smijenimo sa funkcije gradonačelnika, jer ne radi svoj posao - istakao jeĆutković.

Ističe da će i svakog drugog smijeniti ako ne bude obavljao poslove.

Mještani kažu da ne traže kule i vile, već normalan put i vodu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da rezervoar koji mještani čekaju decenijama radi više od deset dana.

- Imamo dio opstrukcije u Donjim Kolima gdje dolazi do opadanja nivoa vode. Neko ko je politički bolestan vrši diverzije da bi krivio mene. Tamo je najviše uloženo - rekao je Stanivuković prije protesta.

Predsjednik Savjeta MZ Kuljani Jovica Tomić rekao je  da i oni imaju velike probleme,a  putevi su prekopani.

- Ovim putem pozivamo gradonačelnika da dođe u obilazak. On je došao na vlast kidajući asfalt, a šta sada ja da kidam, makadam? – upotao je Tomić.

Niko od rukovodstva grada za sada se nije pojavio pred građanima i objasni situaciju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, kako je najavljeno iz Gradske uprave, ozvaničiće danas puštanje u rad novoizgrađenog vodovodnog sistema u Donjim Kolima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana