Mjesečne karte samo za radnike, u autobus isključivo sa maskom

A. S.
Mjesečne karte samo za radnike, u autobus isključivo sa maskom

BANjALUKA - Javni prevoz na području grada, sa redukovanim režimom prevashodno namijenjen prevozu zdravstvenih radnika, počinje od danas, a od ukupno 23 linije javnog prevoza u funkciji će biti 16 sa polascima raspoređenim u tri vremenska perioda.

Termini će biti od šest do osam časova ujutro, drugi blok je od 13 do 17 časova i treći od 19 časova. Iz prigradskog područja u funkciji će biti jutarnji i popodnevni polasci, na određenom broju linija kao što su Bronzani Majdan, Stričići, Piskavica, Bočac i Kola.

- Kako bi se spriječilo eventualno širenje virusa, prevoz je organizovan prevashodno za radnike. Zbog toga će u prodaji biti isključivo radničke mjesečne karte, a penzionerskih i đačkih mjesečnih karata za sada neće biti, tako da će svi koji imaju potrebu za korišćenjem javnog prevoza, a nisu radnici, moći kupiti pojedinačnu kartu za vožnju – pojasnili su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve i dodali da će svi redovi vožnje  biti postavljeni u autobuse. S ciljem zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, upotreba rukavica i maski je obavezna, a maksimalna popunjenost autobusa će biti do 50 odsto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana