Misija OEBS-a donirala 25 sadnica platana

Srna
Foto: SRNA

BANjALUKA - Predstavnici misije OEBS–a donirali su gradu Banjaluka, u želji da sačuva epitet "grad zelenila", 25 sadnica platana, koje su posađene uz tranzit, na lokaciji preko puta budućeg Gradskog parka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je zahvalan za ovu donaciju, jer bez nje je početak tradicionalne jesenje sadnje u gradu mogao izostati. On navodi da će, zahvaljujući donaciji OEBS-a, ovaj dio grada, koji je inače skoro bez zelenila, biti bogatiji, ljepši i uređeniji. "Bez obzira na budžet, grad ove godine neće ostati bez sadnica", dodao je Stanivuković.

Zamjenik šefa Misije OEBS-a Dmitrij Jordanidi ističe da se nakon nekoliko godina rada u Banjaluci i sam osjeća kao građanin ovog grada. "Radujem se da je ovaj grad postao bogatiji za 25 stabala. Mi smo to zajedno posadili, kako bi smo obilježili 25 godina postojanja naše misije. Uspješno sarađujemo sa predstavnicima grada", rekao je on. Vrijednost donacije iznosi 5.000 KM. Narednih dana realizovaće se i donacija NLB grupacije, zahvaljujući kojoj će hortikulturno biti oplemenjena zelena površina u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana