Mirošljević i Talić formiraju klub nezavisnih odbornika u banjalučkoj gradskoj Skupštini

Srna
Mirošljević i Talić formiraju klub nezavisnih odbornika u banjalučkoj gradskoj Skupštini

Banjaluka - Bivši šef kluba odbornika NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Vladimir Mirošljević, koji je podnio ostavku na sve stranačke funkcije, potvrdio je danas Srni da će sa Draganom Talićem, koji je takođe napustio NDP, formirati klub nezavisnih odbornika u banjalučkom parlamentu.

"Do septembra ćemo o tome odlučiti, jer nam treba još jedan odbornik da bismo napravili klub", poručio je Talić.


On je potvrdio Srni navode iz pisma upućenog lideru Draganu Čaviću i članovima stranke, u kome navodi "da u trenutku kada građani jedino u nama vide snagu sposobnu da se izbori za interese građana, rukovodstvo stranke u potpunosti zanemaruje potrebe članstva i građana, potpuno se fokusirajući na ostvarenje svojih ličnih i parcijalnih interesa".

Mirošljević je u pismu naveo i da je potpuno zamro politički aktivizam u stranci, te da je sve teže skupiti kvorum i za najosnovnije radne sastanke.

"Nisam bio sklon izlasku iz stranke, ali nakon saopštenja rukovodstva NDP-a kojim se na podao način diskvalifikuje gospodin Dragan Talić, a pravi problemi i uzroci se 'guraju pod tepih', odlučio sam da je vrijeme da i ja napustim takvu stranku", navedeno je, između ostalog, u pismu Mirošljevića.

Iz NDP-a su danas potvrdili da je Mirošljević napustio tu stranku, zbog čega ga pozivaju da vrati odbornički mandat koji je dobio na listi te partije.

Iz te stranke su naveli da su Mirošljević i Talić napustili NDP da bi ostvarili lične interese, "popunjavajući mjesta odborničke grupe Budimira Balabana u DNS-u, koja je odbačena od matične stranke u Banjaluci, kako bi DNS u vladajućoj koaliciji zadržao dosadašnje pozicije".

Bivši predsjednik Gradskog odbora NDP-a u Banjaluci Dragan Talić rekao je nedavno Srni da je napustio NDP, jer smatra da bi ta stranka teško mogla da ostvari ono što je zacrtala u kampanji i što je zastupao Dragan Čavić kao kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana