Milkica Nikić novi odbornik SNSD-a u Skupštini grada

I.B.
Milkica Nikić novi odbornik SNSD-a u Skupštini grada

BANjALUKA – Milkica Nikić od danas je novi odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, gdje je zauzela mjesto Momčila Antonića.

Antonić je danas vratio mandat gradskom parlamentu, a Nikićeva, koja je, inače, direktor Osnovne škole "Jovan Cvijić", položila je zakletvu. 

Antonić je napustio gradsku skupštinu jer prelazi u narodne poslanike na mjesto Zorana Tegeltije koji je imenovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Tegeltiju je u Narodnoj skupštini Republike Srpske trebalo da naslijedi Milan Kovač, ali je on mandat odbio jer je odlučio da ostane na mjestu načelnika opštine Šipovo, pa je ovo mjesto pripalo Antoniću.

Zanimljivo je da je Nikićeva sestra potpredsjednika Skupštine grada Saše Čudića.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić prije usvajanja dnevnog reda obavijestio je odbornike da Darko Milošević i Milan Milaković, koji je i potpredsjednik gradskog parlamenta, od danas djeluju kao Nezavisna odbornička grupa Socijalističke partije. Talić je odbornike obavijestio da su Mirna Savić-Banjac i Saša Lazić, koji su bivši članovi NDP-a, koji su ovu stranku napustili nakon što je NDP ušao u koaliciju sa SNSD i neko vrijeme funkcionisali kao nezavisni odbornici, krajem januara osnovali narodni pokret "Banjaluka zove".

Odbornici Skupštine grada danas u znak podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti na reverima nose zlatne vrpce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana