Milion KM za rekonstrukciju centralne pješačke zone u Banjaluci

J. T.
Milion KM za rekonstrukciju centralne pješačke zone u Banjaluci

BANjALUKA - Rekonstrukcija centralne pješčake zone od Palate Republike do Narodnog pozorišta Republike Srpske, danas je zvanično počela, a za tu namjenu je iz gradskog budžeta izdvojen milion KM.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao radove, rekao je da izgled Banjaluke mijenjaju posvuda.

- Ovo je najuži centar u gradu i dobiće najljepši izgled. Ovde šaljemo poruku kako bi Banjaluka trebalo da izgleda - rekao je Stanivuković.

Završetak radova planiran je za četiri mjeseca.

- Radovi bi trebalo da budu završeni u roku, kako bi osposobili rad objekata koji su za naš grad važni. Grad je izdvojio 140.000 KM za subvencije koje će pomoći ugostiteljskima da im nadoknadi ono što su izgubili - kazao je Stanivuković.

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo kazala je da su sa ugostiteljima razmotrili sve uslove kako bi se radovi uspješno odvijali.

- Ovo je period kada su bašte pune, kada ugostitelji imaju najviše posla. Oslobodili smo ih naknada za ovu godinu i mogu da koriste sve bočne parcele gdje mogu postaviti svoje bašte - rekla je Šukalo.

Ističe da će biti promijenjen izgled bašti, koje će dobiti novo ruho, a u taj posao biće uključeni profesori sa Banjalučkog fakulteta, kao i sami ugostitelji.

- Grad je pokrenuo javnu nabavku za izradu štandova za naše građane, kako bi ponuda bila urbano-kulturna - rekla je Šukalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana