Milaković: Domaći privrednici briga lokalne zajednice

Srna
Milaković: Domaći privrednici briga lokalne zajednice

BANjALUKA- Lokalna zajednica treba da brine isključivo o domaćim privrednicima i njihovim interesima, dok za strane investitore i multinacionalne kompanije mora da bude zadužena Vlada Srpske, rekao je jedan od osnivača Socijalističke partije Srpske (SPS) Milan Milaković.

Milaković, koji je i potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da kompletan lokalni koncept treba biti usmjeren na domaću privredu.

"Naš privrednik je ovdje rođen, tu je odrastao, počeo da radi, tu su mu djeca, roditelji... Ostaće da se bori za svoju firmu i radnike i kada dođu problemi kao što je ova pandemija. On nema mogućnost da preko noći preseli kompaniju u neku drugu zemlju kada dođu teški dani", rekao je Milaković na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da budžet Odjeljenja za privredu u banjalučkoj Gradskoj upravi ne treba u najvećoj mjeri da bude usmjeren ka subvencijama za zapošljavanje, te je naglasio da će uputiti prijedlog da kompletna sredstva za privredu budu usmjerena u informacione tehnologije.

Prema njegovim riječima, Banjaluka kao najveći grad Srpske treba da ima poslovnu zonu te je naglasio da postoje dobri primjeri lokalnih zajednica koje za simboličnu cijenu daju zemlju sa komunalnim troškovima privrednicima.

"Imamo Manjaču u koju se može investirati narednih 100 godina. Ukoliko uspijemo da uradimo obilaznicu u naredne dvije, tri godine za 15 minuta bismo bili na Manjači. To je prilika grada za razvoj i industrijsku zonu na dug period, posebno ukoliko bi privrednici dobili zemlju po simboličnoj cijeni", ocijenio je on.

Član Savjeta za privredu SPS-a Banjaluka Miodrag Čoprka podsjetio je da je ovo tijelo među prvima predložilo set kratkoročnih mjera za saniranje štete u privredi izazvanih pojavom pandemije virusa korona, a mnoge od njih su usvojene i u praksi su se odlično pokazale.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i članovi Savjeta za privredu SPS-a Banjaluka Boris Ćosić i šef Povjereništva Saša Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana