Među koricama pet decenija OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”

K. Š.
Među koricama pet decenija OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”

BANjALUKA - Povodom 50 godina postojanja Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” promovisana je monografija ove obrazovne ustanove “Godine kao biseri” autora Rade Udovčića.

Istorijat, rad, uspjesi na takmičenjima, učenici generacije, nastavno osoblje te istaknuti radnici, sve ono što krasi jednu školu, ispisano je na 346 stranica.

- Imamo čime da se podičimo jer je pet decenija našeg rada i života stalo među korice. Najljepši dio po meni su ispisana sjećanja učenika i nastavnika. Tu su unesene emocije - pojasnila je direktorica škole Ivana Ljubojević i dodala da takođe sadrži i mnogo fotografija. 

Prema njenim riječima, autor je radio u školi kao nastavnik njemačkog jezika, pomoćnik direktora i sekretar.

- Udovčić je bio dobro upućen u svih pet decenija škole. Recenzenti Zoran Pejašinović i Bojan Stojnić ocijenili su da je monografija veoma dobro urađena - kazala je Ljubojevićeva.

Kako je navela, promociji monografije prisustvovao je i ambasador Bugarske na šta su posebno ponosni, jer je škola poklon naroda Bugarske poslije katastrofalnog zemljotresa 1969. godine.

- Podršku smo u procesu stvaranja monografije imali i od Arhiva Republike Srpske i od predsjednika RS Milorada Dodika, rekla je Ljubojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana