Medicinska škola otvorila sezonu matura: Revija ljepote i mladosti

Jasmina Perišić
Medicinska škola otvorila sezonu matura: Revija ljepote i mladosti

Banjaluka - Da je Banjaluka oduvijek bila grad mladosti i ljepote pokazali su i maturanti Medicinske škole. Djevojke i mladići koji će u budućnosti nositi bijele mantile, u ponedjeljak naveče su prodefilovali centrom grada u svečanim haljinama i odijelima.

Ponosni što su položili prvi veliki ispit u životu, ispit zrelosti, imali su i tu čast da otvore sezonu proslave matura u gradu. 

Od parka "Petar Kočić" do hotela "Bosna" slila se kolona ne samo maturanata već rodbine, prijatelja i mnogih znatiželjnika koji su se divili mladosti grada na Vrbasu. Po običaju, svi su željeli da se fotografišu i u nezaboravno veče isprate slavljenike. Saobraćaj u centru grada obustavljen je u njihovu čast, a atmosferu su do usijanja doveli i trubači, pa je sa pjesmom počelo slavlje i prije svečanosti u hotelu.

Fizioterapeutski tehničar Darjana Sukur blistala je u punom sjaju. Nije krila ni dozu treme zbog maturske večeri.

- Osjećanja su pomiješana, ima i tuge što se rastajemo, ali i  sreće što smo položili najvažniji ispit u životu. Jako sam se obradovala što nas je vrijeme poslužilo - kazala je Sukurova.

Maturant opšteg smjera Duško Tica kazao je da ga je euforija uhvatila na sam dan mature.

- Sad sam tek svjestan da se opraštamo od najbezbrižnijih dana. Predstoji nam period kada treba da uzmemo život u svoje ruke i odlučimo šta i kako dalje. S obzirom na to kakva su vremena, neće nam biti lako - rekao je Tica, koji planira da nastavi školovanje na Medicinskom fakultetu.

Dodaje da se potrudio da za maturu posebno izgleda, u čemu mu je najviše pomogla majka.

- Dugo sam razmišljao šta da obučem. Nisam baš kupio prvo odijelo na koje sam naišao. Izabrao sam plavo-bijelu kombinaciju i uklopio je sa drvenom leptir mašnom, izrađenom specijalno za ovu priliku. Mama se potrudila za taj detalj i dopada mi se. Privlači pažnju - rekao je Tica.

Profesor patologije i stručnih predmeta Anisa Hrvat poželjela je bivšim đacima uspješan nastavak obrazovanja.

- Nadam se da će biti ugledni građani i ljekari. Vjerujem da su postali humaniji kroz obrazovanje koje su stekli i želim da pamte samo lijepe trenutke iz škole - poručila je Hrvat.

Jagodić

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić istakao je da je ova škola u ponedjeljak uveče ispratila 228 maturanata.

- Sve je prošlo u najboljem redu, a djeca su se u hotelu zabavljala od 20.30 do dva časa iza ponoći, uz muziku koju su sami izabrali - rekao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana