Maturanti podnose zahtjeve za podršku grada za besplatne maturske proslave

J. Sa.
Maturanti podnose zahtjeve za podršku grada za besplatne maturske proslave

BANjALUKA - Veliki broj maturanata od jutros u banjalučkom Domu omladine podnosi zahtjeve za podršku grada za besplatnu matursku proslavu, koja se prvi put realizuje u Banjaluci.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je da ovo grad koji brine o porodici i da je do sada sproveden niz različitih mjera putem kojih je pružena podrška porodicama.

- Postoje periodi u godini kada su najveći udari na kućne budžete, a jedan od njih je septembar kada djeca kreću u školu i jedna od naših najznačajnijih mjera je bila uvođenje besplatnih udžbenika za osnovce. S druge strane, i ova mjera podrške proslavi mature našim maturantima srednjih škola u gradu, je isto mjera koja se javlja u jednom periodu koji je za porodice veoma izazovan – poručila je Šukalo.

Dodala je da je grad prepoznao koliko je značajno da podrži maturante u ovom periodu zbog čega su odlučili da za sve njih omoguće proslavu maturske večeri.

- Naravno, određene porodice sve navedeno mogu da priušte, ali imamo i onih koji ne mogu. Cilj je bio da ih stavimo u ravnopravan položaj, da uživaju svi zajedno. Nadamo se da je ovo za mlade ljude samo jedan vid podrške da oni mogu da osjete da je njihov grad uz njih i tokom proslave maturske večeri – zaključila je ona.

Maturantkinja iz Tehničke škole zahvalila je gradu na ovoj podršci ističući da, u vremenu kada je sve poskupjelo, ovo znači puno.

Maturanti koji žele da ostvare pravo na besplatnu matursku proslavu, mogu od danas pa do narednog četvrtka da se prijave u Domu omladine, odnosno, radnim danima od devet do 18 časova, a subotom i nedjeljom od 11 do 17 časova.

Potrebno je da dostave broj tekućeg računa na koji žele da im novac bude uplaćen, te jedinstveni matični broj vlasnika tog računa.

Svim maturantima koji se prijave na račune će biti uplaćeno po 80 KM, osim onima čija je maturska proslava nešto skuplja i njima će biti uplaćen taj iznos.

Po prijavi, već drugog radnog dana novac će im biti i uplaćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana