Mašinski tehničari iz Banjaluke, generacija 1983/87. obilježili 30 godina mature: Čas školskih uspomena

J. P.
Mašinski tehničari iz Banjaluke, generacija 1983/87. obilježili 30 godina mature: Čas školskih uspomena

Banjaluka - Mašinski tehničari, generacija koja je od 1983. do 1987. pohađala tadašnju Metalsku školu, proslavila je minulog vikenda 30 godina mature.

Više od 40 kolega iz đačkih klupa stiglo je iz Engleske, Njemačke, Švedske, Hrvatske i gradova u BiH da bi se prisjetili mladosti, prvih ljubavi, nestašluka, pokoje jedinice  i neopravdanog časa. U amfiteatru Tehničke škole, u prisustvu nekoliko profesora održan je čas školskih uspomena.

- Vrijeme je najbolji svjedok i iz ove perspektive može se reći da smo bili dobra generacija. Mnogi od nas su danas ugledni privrednici, profesori na fakultetima, inženjeri, menadžeri, novinari... Životni putevi su nas odveli na sve strane svijeta pa se tako možemo dičiti da je dio nas jedan Draško Kovrlija koji je uspješnu poslovnu karijeru izgradio u SAD, bivši rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije Davor Perić koji je danas trener u Belgiji, ugledni privrednik Saša Trivić - kazala je jedan od organizatora okupljanja Milica Babić.

Anegdote i uspomene prepričavane su na nezaobilaznom slavlju koje je trajalo dugo u noć.

- Najvažnije od svega da nas poslovne obaveze i razdaljina nisu razdvojili jer drugarstvo stečeno u đačkoj klupi je za čitav život - istakla je Babićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana