Mališani pjevali i igrali za rođendan Banjaluke

Jelena Tanacković
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Povodom 22. aprila, Dana grada, mališani iz banjalučkih vrtića održali su prigodnu svečanost u okviru tradicionalne manifestacije “Najmlađi voljenom gradu”.

U Muzičkom paviljonu u parku “Petar Kočić” djeca iz vrtića “Lana”, “Čuperak”, “Radost”, “Leptirić”, “Zmaj Jova” i “Bubamara” pjevala su i plesala za rođendan Banjaluke.

Mirjana Krčmar, pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje rekla je da je ovo postala tradicionalna manifestacija, na kojoj najmlađi na svoj način čestitaju Dan grada.

- Sa radošću održavamo ovu manifestaciju dugi niz godina. Ovaj put nam se predstavilo 80 mališana iz šest vrtića - kazala je Krčmareva.

Istakla je da su programi u vrtićima šaroliki te da su mališani u zanimljiv program predstavili samo dio onoga što su naučili.

- Program je šarolik, od tradicije, folklora, ritmike, kolaža, dakle sve ono što djeca vole i naši sugrađani. Mališani znaju da je ovo dan njihovog grada. Naši vaspitači pripreme djecu sa velikim entuzijazmom za svaku manifestaciju - rekla je Krčmareva.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac naglasila je da je ovo sigurno jedan od najljepših događaja posvećenih Danu grada.

- Banjaluka ove godine ima zaista bogat program “Banjalučkog proljeća”, u sklopu kojeg smo već održali nekoliko značajnih manifestacija. Međutim, ono što je mnogima najdraže sigurno jeste ova manifestacija, koja je spoj mladosti i ljepote i tokom koje se djeca obraćaju svom gradu i osjećaju da su njen dio - poručila je Savić-Banjac.

Ona je vaspitačima i mališanima uručila simbolične zahvalnice za učešće u obilježavanju Dana grada, kada je Banjaluka oslobođena u Drugom svjetskom ratu.

Vaskršnji piknik

U susret Danu grada i najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu bogat i raznovrstan program “Banjalučkog proljeća” se nastavlja. Manifestacija “Vaskršnji piknik” prvi put će biti organizovana povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, 23. aprila sa početkom u 12 časova u parku “Petar Kočić”, saopštili su iz Gradske uprave.

Tim povodom najmlađi će imati priliku da ukrašavaju i farbaju jaja, te da uživaju u mnogobrojnim iznenađenjima koja će za njih biti pripremljena.

- Djeci ćemo prirediti kreativnu radionicu, gdje će oslikavati i bojiti jaja ilustrovana na papiru, a potom i izložbu njihovih radova - kazala je Valentina Savić-Mandić, članica Kreativnog tima Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana