Mališani na točkićima jezdili centrom Banjaluke

Aleksandar Stojanović
Mališani na točkićima jezdili centrom Banjaluke

Banjaluka - Na drugoj “Banjalučkoj Verano motors rolerijadi”, na kojoj se juče okupilo više od 300 djevojčica i dječaka, mališani su na točkićima okupirali Trg Krajine i centralnu gradsku saobraćajnicu i još jednom dokazali da Banjaluka ima sjajne male roleraše.

Malim takmičarima nije nedostajalo pozitivne energije, želje za pobjedom i druženjem, a za još bolju atmosferu pobrinuli su se njihovi roditelji i prijatelji, koji su aplauzima bodrili svoje favorite. Takmičari su se nadmetali u tri discipline, trkama na 300 metara, savladavanju prepreka na poligonu, te vožnji slalomom, a najbrži i najspretniji učesnici okitili su se medaljama.

Događaj, čiji je organizator Škola sporta “Zvjezdica”, okupio je najmlađe zaljubljenike u vožnju na rolerima, ali i one nešto starije, a svi prisutni mogli su da uživaju u nastupima animatora, mađioničara, maskota, a za plesne korake i još bolju zabavu pobrinuli su se polaznici plesnog kluba “Blok”.

Koordinator Škole sporta “Zvjezdica” Srboljub Vuković izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika i dodao da se trud uložen u organizaciju isplatio. Iako se organizuje tek drugu godinu zaredom, “Rolerijada” je već privukla veći broj učesnika u odnosu na prošlu.

- Manifestacija je ove godine skoro udvostručila broj učesnika i to je pokazatelj da smo uradili dobar posao. Cilj nam je da na ovaj način Banjaluku predstavimo u turističkom i sportskom smislu u najboljem svjetlu i da ovu priču proširimo na našim prostorima - rekao je Vuković i dodao da su učesnici vrijedno trenirali i spremali se za osvajanje medalja.

Osmijesi mališana govorili su više od riječi, a njihovi nakon trka rumeni obrazi i odlično raspoloženje uljepšali su uži centar grada. Pozitivnu energiju prenijeli su i na navijače, roditelje, rodbinu i sve prolaznike, koji nisu krili oduševljenje.

Pobjednik sprint trke i osvajač drugog mjesta na poligonu Uroš Petrović kazao je da je prezadovoljan rezultatom, iako nije trenirao cijelu godinu.

- “Rolerijada” je bila odlična i nadam se da će se i dalje održavati, kako bismo imali priliku da se družimo i osvajamo što više medalja - rekao je Petrović.

Jelena, majka djevojčice koja je učestvovala u trkama, rekla je da je organizacija bila odlična.

- Presrećna sam kad vidim svoju kćerkicu da je ovako uzbuđena i raspoložena - rekla je ova radosna majka.

Dječak po imenu Petar rekao je da mu je drago što se okupio veliki broj njegovih drugara, s kojima se sjajno zabavljao i proveo lijepu nedjelju na otvorenom.

- Trenirali smo tokom godine za ovo takmičenje, ali nam je važnije da smo se družili i da smo se dobro proveli - rekao je Petar.

Atletska trka

Pored “Rolerijade”, održana je i “Dječija Triglav atletska trka”, a takmičari su učestvovali u pet kategorija.

- Kategorije su raspoređenje u uzrastu od pet do 14 godina, a za sve učesnike obezbijeđene su medalje - rekli su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana