Mališani dobili ekološke didaktičke igračke

M. V.
Mališani dobili ekološke didaktičke igračke

BANjALUKA - Mališani Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje dobili su novi ekološki didaktički materijal, a riječ je o donaciji Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Didaktički materijal izrađivala su lica sa intelektualnim poteškoćama i korisnici Centra za dnevno zbrinjavanje odraslih lica “Oniks” u sklopu projekta “Edukacijom do izgradnje inkluzivnog društva”.

Zajedno sa predstavnicima Udruženja ovu značajnu donaciju uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

- U saradnji sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka uručili smo donaciju ekološkog didaktičkog materijala Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. U izradi ovog materijala učestvovala su lica sa intelektualnim teškoćama, korisnici Centra za dnevno zbrinjavanje odraslih osoba “Oniks” -  poručio je gradonačelnik.

Dodao je da je ovaj projekat, osim što podstiče socijalnu inkluziju, obradovao mališane u pet vrtića kvalitetnim didaktičkim igračkama koje su korisne za njihov intelektualni razvoj.

Iz Gradske uprave su dodali da podržavaju rad i projekte aktivnosti Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka.

- Prošle godine Gradska uprava podržala je i sanaciju prostorija Centra za dnevno zbrinjavanje odraslih lica “Oniks” - kazali su iz grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana