Mali virtuozi dobili iz Banjaluke umijećem i trudom osvajaju nagrade i aplauze

Jelena Tanacković
Mali virtuozi dobili iz Banjaluke umijećem i trudom osvajaju nagrade i aplauze

BANjALUKA - Muzičko-edukativni centar iz Banjaluke na Internacionalnom festivalu “Primavera” u Bijeljini osvojio je deset prvih i tri druge nagrade u odsjeku klavir i violina. Na ovom festivalu ukupno je učestvovalo više od 500 takmičara iz zemalja regiona.

Direktorica Muzičko-edukativnog centra Jovana Savić Pajić rekla je za “Glas Srpske” da je ovaj značajan uspjeh rezultat temeljne pripreme i velike posvećenosti učenika i nastavnika.

- Naša posebnost i jeste u tome što djeca tokom godine redovno rade predviđen program i napreduju, a pored toga uspijevaju da stignu da se pripreme za ovako velike festivale i takmičenja - kazala je Savić Pajić, koja je i nastavnica u ovom centru.

Ovaj centar se predstavio u najboljem svjetlu na Internacionalnom festivalu “Primavera” osvojivši deset prvih nagrada i tri druge u odsjeku klavir i violina.

- Ponosni smo što su naši đaci uživali u ljepoti koju im muzika donosi, a rad i trud je zasluženo nagrađen. Za nas je ovo velika radost jer su ostvareni veoma značajni rezultati u nemaloj konkurenciji od 500 učesnika - rekla je Savić Pajić.

Kako je naglasila Muzičko-edukativni centar osnovali su nagrađivani muzički pedagozi mlađe generacije u BiH.

- Cilj jeste edukacija i unapređenje ranog muzičkog obrazovanja i vještina kod djece školskog i predškolskog uzrasta. Nastavni kadar je priznat i prepoznatljiv, kako u BiH, tako i u regionu po izuzetnoj posvećenosti svakom djetetu i modernim metodama rada. Prioritet je prilagođavanje nastavnog programa mogućnostima i interesovanju svakog djeteta ponaosob - dodala je Savić Pajić.

Učenica Mia Zeljković znanje i umijeće pokazala je u odsjeku klavir, osvojivši prvu nagradu.

- Veoma sam ponosna na osvojenu prvu nagradu. Nastaviću da radim i pripremam se za naredna takmičenja - kazala je Mia.

Anđela Šinik je pokazala zavidno znanje na violini u klasi Jovane Damjanović Bubnjević.

- Osvojila sam drugu nagradu, a u ovoj oblasti bila sam jedina učesnica iz našeg centra. Muziku mnogo volim i nastaviću da se bavim njom u budućnosti - rekla je Anđela.

Srbija

Jovana Savić Pajić rekla je da maj donosi još festivala u Srbiji, ali i međunarodno pijanističko bijenale u Banjaluci.

- Imamo u planu da maksimalno iskoristimo priliku kao i svake godine da prikažemo naš rad i trud i napredak naših mališana. Takođe, vrlo nam je bitno da takmičenja na koje idemo su visoko posjećena i priznata, gdje renomirani žiri daje svoj sud - rekla je Savić Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana