Male olimpijske igre: OŠ “Branko Radičević” pobjednik vaterpolo takmičenja

J. T.
Male olimpijske igre: OŠ “Branko Radičević” pobjednik vaterpolo takmičenja

BANjALUKA - OŠ “Branko Radičević” pobjednik je Školskog vaterpolo takmičenja, koje je organizovano na Gradskom olimpijskom bazenu u okviru Malih olimpijskih igara.

Drugo mjesto na ovom takmičenju osvojila je OŠ “Aleksa Šantić”, dok se na trećem mjestu našla OŠ “Branko Ćopić”.

Laskavu titulu najboljeg golmana ponio je Luka Jagodić, učenik OŠ “Aleksa Šantić”, dok je za najboljeg igrača proglašen David Jovanović iz OŠ “Jovan Cvijić”.

Za takmičenje u plivanju, koje je održano u nedjelju, prijavilo se više od 400 učenica i učenika podijeljenih u četiri uzrasne kategorije, što predstavlja najveći broj takmičara ikada na nekom takmičenju opštinskog, odnosno gradskog nivoa u pojedinačnom sportu, dok je za vaterpolo takmičenje bilo prijavljeno šest ekipa osnovnih škola.

Grad je u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske i liga takmičenja na opštinskom/gradskom nivou organizovao “Eksperimentalno školsko takmičenje u plivanju i vaterpolu osnovnih škola grada za školsku 2021/2022. godinu”.

- Važno je napomenuti da je grad zajedno sa JP “Akvana” i koordinatorima Malih olimpijskih igara Republike Srpske, kao i koordinatorima sportova organizovao obuku prijavljenih učenika za oba sporta, koja je trajala od aprila do juna ove godine, kao i da je promotor ovog takmičenja bio proslavljeni vaterpolista i trener Dejan Savić - kazali su iz grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana