Lopte dobile sve osnovne škole

G.S.
Lopte dobile sve osnovne škole

BANjALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je juče za 26 banjalučkih osnovnih škola 468 lopti za košarku, fudbal, rukomet i odbojku, u vrijednosti od oko 20.000 KM, koje će biti korišćene na besplatnim sportskim sekcijama.

Radojičić je kazao da je riječ o jednoj od akcija kojima grad podržava razvoj sporta, naročito školskog i sporta za najmlađe. 

- Ovo je prvi put poslije dugo vremena da se grad odlučio i na dodjelu sportskih rekvizita, lopti za sve osnovne škole - rekao je Radojičić.

On je podsjetio da Gradska uprava već drugu školsku godinu finansira rad sportskih sekcija u svim osnovnim školama, za koje đaci ne plaćaju članarinu. 

- Cilj tih sekcija je da privuku djecu sportu, da oni nauče osnovne sportske radnje i kasnije se opredijele za neke od takmičarskih sportova - kazao je Radojičić. 

Profesor fizičkog vaspitanja i sporta Predrag Zekanović, koji u OŠ "Branko Ćopić" radi sa djecom u okviru gradskog projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije", rekao je da svaki rekvizit znači mnogo jer se tako obogaćuju sadržaji koji utiču na fizičku aktivnost djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana