Lolić: Umjesto "saobraćajne revolucije" samo veće gužve

Srna
Lolić: Umjesto "saobraćajne revolucije" samo veće gužve

BANjALUKA- Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Dejan Lolić tvrdi da pompezno najavljena "saobraćajna revolucija" u gradu nije donijela ništa revolucionarno, osim još veće gužve i haosa.

Lolić je ocijenio da je uvođenje jednosmjernog toka saobraćaja kroz centar grada urađeno "zbrda-zdola", pa tako još nisu prilagođeni semafori na toj saobraćajnici, saopšteno je iz DNS-a.

"Ovih dana smo svjedoci tragikomičnih situacija u centru, gradonačelnik /Draško Stanivuković/ najavljuje i postavlja prve pametne semafore u gradu, a sa druge strane u centru imamo situaciju da semafori pokazuju zeleno samo u pravcu u kojem nema saobraćaja, dok je crveno i za pješake i za vozila na glavnoj ulici, kao i za vozila iz bočne ulice. Ta situacija traje gotovo 30 sekundi prilikom svake promjene semafora", rekao je Lolić.

On je istakao da podržava adaptaciju saobraćajnica koje je Gradska uprava najavila, ali smatra da ih je trebalo uraditi prije izmjena saobraćjnog režima, a ne u isto vrijeme, jer je tako dodatno otežan saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana