Lolić: Najavljene izmjene saobraćaja neće smanjiti gužve u Banjaluci

Srna
Foto: Skrinšot

BANJALUKA - Predsjednik banjalučkog odbora DNS-a Dejan Lolić smatra da se najavljenom izmjenom saobraćaja u Banjaluci neće smanjiti gužva u gradu i apelovao da Gradska uprava uradi nešto konkretno za lokacije koje su zaista sporne.

U centru Banjaluke od sutra će biti u funkciji novi režima jednosmjernog saobraćaja, a Lolić je rekao da ga interesuje šta tačno dobijaju takozvanom “saobraćajnom revolucijom”, osim skretanja pažnje sa “neispunjenih gradonačelnikovih obećanja i nerada u Gradskoj skupštini”.

“Ovo je, vrlo vjerovatno, pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da je grad izgubio veliki broj parking mjesta u centru. Sada naši sugrađani, sve i da žele da plate parking koji je poskupio bez realne potrebe, nemaju puno opcija gđe da parkiraju automobile”, kaže Lolić.

On je ocijenio da ostatak saobraćajne infrastrukture u Banjaluci nije spreman za ove promjene, saopšteno je iz DNS-a.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je juče da će novi režim saobraćaja donijeti brojne benefite i da će Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, kao žila kucavica grada, uvođenjem jednosmjernog saobraćaja dobiti puni kapacitet i biti maksimalno iskorištena što će rasteretiti druge ulice i doprinijeti boljem protoku saobraćaja.

“Ovim konceptom saobraćajne revolucije, najduže jednosmjerne ulice sa biciklističkim stazama, te odvojenom trakom za javni prevoz svi su na dobitku, jer i taksisti, vozači i biciklisti i pješaci dobijaju više”, istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana