Ljekari za praznike imaju pune ruke posla

N. T.
Ljekari za praznike imaju pune ruke posla

BANjALUKA - Dok su drugi odmarali i slavili radnici banjalučke Službe hitne pomoći imali su pune ruke posla i neumorno su pružali pomoć svima kojima je to bilo potrebno.

Prema podacima ove ustanove samo u noći između 24. i 25. aprila bilo je 96 pacijenata.

- Od tog broja je bilo  11 djece i 85 odraslih pacijenta a obavljeno je i 10 kućnih posjeta. Dan ranije, služba hitne medicinske pomoći pregledala  je 90 odraslih pacijenata i 20-oro djece, a obavljeno je 20 kućnih posjeta - navodi se u servisnim incofmacijama Civilne zaštite.

Prema našim saznanjima u Slubžbi hitne pomoći, danas na vaskršnji ponedjeljak je trend rasta pregleda pacijenata je nastavljen pa je do 11 časova pregledno više od 30 Banjalučana. Najviše je bilo kardiovaskularnih problema.

Banjalučanin koji je danas na neradni dan morao da potraži pomoć ljekara kaže da je zapanjen koliko ti ljudi imaju posla i koliko se nesebično trude da pomognu svima.

- Imao sam nekih problema  i morao sam da se javim ljekaru. Osoblje u Službi hitne pomoći me izuzetno ljubazno primilo i pružilo pomoć. S obzirom na to koliko je bilopacienata samo dok sam ja bio, ljekari se iuzetno dobro nose i svima izlaze u susret - kazao je ovaj banjlučanin ne želeći da mu pomonjemo ime.

Istakao je da je samo za pola sata dok je on čeko vidio da su stigli dva pacijenta kojima je trebalo hitna pomoć i koji su dovezeni kolima.

- Čim su dovezeni ljejkari su im odmahizašli u susret i odvezli u ambulantu. Mogu samo da pohvalim sve ljekare i medicinsko osoblje koji su danas radili, a i ovih dana  u hitnoj-rekao je ovaj Banjalučanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana