Likovni radovi osnovaca na takmičenju u Ukrajini

M. S.
Likovni radovi osnovaca na takmičenju u Ukrajini

BANjALUKA - Učenici gradskih osnovnih škola učestvovaće na međunarodnom likovnom takmičenju koji će se održati u ukrajinskom gradu Lavovu, saopšteno je iz Gradske uprave. Tema takmičenja je “Moj idealni grad”, a cilj je da se kroz prizmu dječije mašte prikažu različiti gradovi svijeta, kako bi se bolje razumjeli njihova kultura i jedinstvenost.

- S ciljem da se saradnja grada partnera iz Ukrajine sa Banjalukom nastavi, čak i u vremenu opterećenom zdravstvenim izazovima na globalnom nivou, Lavov organizuje međunarodno takmičenje u crtanju za djecu u kojem učestvuju učenici iz tog grada i njegovih gradova partnera. Našim malim sugrađanima i njihovim nastavnicima zahvaljujemo na trudu i kreativnosti koje su uložili kako bi na najbolji mogući način predstavili naš grad u inostranstvu - ističu u gradskom Odsjeku za regionalnu i međunarodnu saradnju.

U Ukrajinu putuju tri rada, i to Lane Solomun iz Osnovne škole “Jovan Dučić”, Teodore Trkulje iz Osnovne škole “Stanko Rakita” i Milice Trkulje iz Osnovne škole “Đura Jakšić”.

Izložba svih pristiglih radova biće postavljena u zgradi gradske uprave Lavova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana