Lijepo vrijeme omogućilo nastavak radova u Česmi

V. P.
Lijepo vrijeme omogućilo nastavak radova u Česmi

Banjaluka - Povoljne vremenske prilike i vodostaj rijeke Vrbanja, koji je na uobičajenoj koti, omogućili su da budu nastavljeni radovi na izgradnji novog mosta kod "Incela".

- Došlo je do porasta dnevnih temperatura i radovi se postepeno intenziviraju. Završena je izrada greda na obalnim osloncima iznad šipova, a ove sedmice planira se nastavak izrade riječnih stubova - potvrdili su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

U ovom odjeljenju su napomenuli da je kamen temeljac za izgradnju ovog mosta postavljen 5. novembra prošle godine.

- Novi most gradi se petnaestak metara nizvodno od postojećeg mosta, koji je pretrpio znatnu štetu u poplavama iz 2014. godine. Most će biti ukupnog saobraćajnog profila deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra, dužine 75 metara - rekli su i dodali da je ugovorena vrijednost radova 1,7 miliona KM.

Ugovore o izgradnji ovog mosta i pristupne saobraćajnice u ulici Veljka Mlađenovića potpisali su 22. septembra gradonačelnik Slobodan Gavranović, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radenko Jeftić i predstavnici izvođača radova, preduzeća "Prijedorputevi" i "Kozaraputevi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana