Legalizacija objekata po skraćenoj proceduri

J. T.
Legalizacija objekata po skraćenoj proceduri

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je građane da od danas mogu započeti besplatnu legalizaciju svojih objekata po pojednostavljenoj proceduri.

- Kako bi proces besplatne legalizacije počeo odmah tokom septembra po usvajanju izmjene Zakona o legalizaciji, grad Banjaluka počinje da poziva sve one koji su predali zahtjeve za legalizaciju da ih aktiviraju, odnosno po potrebi dopune, a one koji još nisu predali zahtjeve da ih ohrabrimo da to učine - rekao je Stanivuković.

Dodao je da se zahtjev može predati svakim radnim danom od deset do 18 časova u prostorijama MZ Rosulje u parku “Mladen Stojanović”, gdje građani mogu dobiti i sve potrebne informacije.

- Ovdje možete dobiti i formular, a popunjavanjem vaš zahtjev postaje aktivan i rješava se prioritetno. Čim dobijemo dokaz, avio-snimak da je kuća građena prije 2014. godine, vaš objekat se smatra legalnim i legalizacija je besplatna - kazao je Stanivuković.

On ističe da je važnost jednostavne i besplatne legalizacije za veliki broj porodica u Banjaluci životni problem, a kojih prema procjenama ima oko 17.000 - 18.000.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana