Lauš do ljeta dobija objekat mjesne zajednice

Agencije
Lauš do ljeta dobija objekat mjesne zajednice

BANjALUKA - Radovi na objektu mjesne zajednice i policijske stanice u banjalučkom naselju Lauš, vrijednom 1,33 miliona KM, intenzivirani su zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima i u funkciji bi trebalo da bude krajem ljeta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da će po završetku objekta mještani jednog od najmnogoljudnijih gradskih naselja prvi put dobiti prostorije za različite društvene aktivnosti, a policija će iz iznajmljenih prostorija useliti u svoju stanicu.

U Odjeljenju za komunalne poslove kažu da su završeni svi armirački i betonski radovi na objektu, kao i zidarski zahvati na svim etažama.

Trenutno se radi na izradi slojeva ravnog krova i na pripremnim radnjama za izradu fasadne obloge objekta. Uporedo s tim, izvode se i pripremni radovi na mašinskim instalacijama, dodaju iz ovog odjeljenja.

U međuvremenu, ugovoreni su i radovi za gradnju javne saobraćajnice i parkinga sa oborinskom kanalizacijom za potrebe novog objekta.

Osim kancelarija za rad mjesne zajednice, predviđeno je da objekat ima društvenu salu sa oko 150 mjesta.

Kamen temeljac za izgradnju objekta mjesne zajednice i policijske stanice Lauš položili su 19. marta prošle godine gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnik Uprave policije Republike Srpske Dalibor Ivanić.

Policijska stanica Lauš pokriva područje od 870 kilometara kvadratnih na kome živi oko 80.000 stanovnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana