Kuljani dobili prvi vrtić

GS
Foto: Grad Banja Luka

BANjALUKA- Naselje Kuljani dobili su po prvi put od njegovog osnivanja vrtić „Dječje carstvo“ ukupnog kapaciteta od 94 djece, na radost svih mještana.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović kaže da je ovo velika sreća u Centru jer su danas dobili 30 objekat u sklopu ovog Centra.

– Nadam se da će ovo zaista za naselje Kuljani i djecu naselja biti pravo dječje carstvo. Sam objekat je izuzetno lijepo opremljen, sa svim igračkama, svom potrebnom opremom, rekvizitima za boravak vani i naravno, u budućem periodu, on će se još dopunjavati – rekla je Kurtinović.

Vrtić „Dječje carstvo“ može primiti 94 djece, a oni su već primljeni na konkursu i u Centru čekaju da djeca donesu ljekarska uvjerenja kako bi se primili svi mališani.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje se nadaju da će ovo biti najveseliji objekat u ovom naselju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je čestitao dječici i roditeljima važan dan za naselje Kuljani.

-To je početak rada ove divne ustanove, vrtića, koji se dugo čekao. Kuljani su jedno od najbrže rastućih naselja, a jedan od bitnih stavki je i infrastruktura odnosno vrtići koji donose radost. Uloženo je 800.000 KM u unutrašnje i vanjske radove – rekao je Stanivuković.

Mještanin naselja Kuljani Duško Kuzmanović smatra da je otvaranje vrtića nešto što život znači.

– Morate da znate da je ovo prvi objekat koji je napravljen od osnivanja novih Kuljana od 1995. Godine. Vjerujem da će donijeti kvalitetniji život djeci. Osim škole, mi nemamo ništa – istakao je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana