KUD "Čajavec" čuvar tradicije punih 67 godina

Ilijana Božić
KUD "Čajavec" čuvar tradicije punih 67 godina

BANjALUKA - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Čajavec" godišnjim koncertom pod sloganom "Oro se vije kraj manastira" obilježilo je uspješnu 67. sezonu.

Sekretar KUD-a Draško Adamović kazao je da je program na koncertu u nedjelju u Narodnom pozorištu Republike Srpske dao doprinos obilježavanju 800 godina od proglašenja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. 

- U prvom dijelu članovi KUD-a predstavili su se tradicionalnim koreografijama, običajima i pjesmama iz BiH. U drugom dijelu publika je mogla da uživa u igrama jugoistočne Srbije - rekao je Adamović.

On je naglasio da je novina što su na koncertu izvedeni svadbeni običaji sa Manjače i koreografija iz Niša. Članica reprezentativnog ansambla KUD-a Andrea Gračanin kazala je da je ovo 14. godišnji koncert na kojem učestvuje.

- Publika je imala priliku da vidi sve ono što smo tokom godine vrijedno vježbali. Nadam se da su uživali kao i mi - rekla je Gračaninova.
Član KUD-a Milenko Lale rekao je da 15 godina igra u KUD-u te da je pozitivno što i mlađi naraštaji vrijedno rade na očuvanju tradicije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana