Kuća Milanovića večeras otvara svoja vrata u novom ruhu

GS
Foto: A. Čavić

Prvi kulturni centar nakon Banskog dvora – Kuća Milanovića večeras svečano otvara svoja vrata, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naime, u okviru prigodnog programa nastupiće „Libertango“, Natalija Todorović, Radovan Ivanović Duo, dok će specijalni gost biti glumica Mina Lazarević.

Kako je naglasio gradonačelnik, Draško Stanivuković ovo će biti prvi Kulturni centar, koji zaista prelijepo izgleda.

-Večeras otvaramo vrata prvog Kulturnog centra nakon više od jednog vijeka u našem gradu – Kuću Milanovića koja predivno izgleda. U sastavu ovog objekta nalazi se centralna, koncertna sala gdje će biti održavane mnoge manifestacije i događaji. Za ovu prostoriju je posebno i to što ima predivan balkon, koji gleda na naš Park „Knjige“. Na jednom spratu ovog objekta imamo dvije prostorije izložbenog karaktera – jedna je za povremene izložbene postavke, dok će u drugoj biti postavljena stalna izložba naših znamenitih sugrađana – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i to kako na još jednom spratu nalaziti i kreativni centar za mlade ljude.

-Tu će biti smještene radionice grafički dizajn, likovnu umjetnost, dramsku sekciju i sve ono što ljudski um može da osmisli. Tu je i „Crveni salon“ koji dalje vodi do „Kluba knjige“ koji će biti na raspolaganju svim ljubiteljima pisane riječi. Banjaluka će ovdje dobiti i novu džez scenu i prostor za prelijepe muzičke večeri. Kuća je prilagođena i za osobe sa invaliditetom. Dvije godine smo radili na ovome, ostavili zavještanje i ovaj Kulturni centar ostavljamo budućim generacijama – naglasio je gradonačelnik.

Ovaj objekat, nakon potpune rekonstrukcije postaje novo mjesto kulture u samom centru našeg grada, prostirući se na površini od oko 2.500 kvadratnih metara, te će kao takav – potpuno uređen, adaptiran i na četiri etaže biti na raspolaganju našim umjetnicima i kreativcima.

Obnovu su zajedno finansirali Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske.

Otvaranje kuće Milanovića zakazano je za večras u 19.00 časova, a OVDJE pogledajte kako Kuća Milanovića danas izgleda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana