Kružni tok na Bulevaru što prije

V. P.
Kružni tok na Bulevaru što prije

Banjaluka - Izrada projektne dokumentacije za izgradnju kružnog toka na Bulevaru kod poslovnog centra "Ekvator" trebalo bi da počne već u 2016. godini, potvrdio je juče načelnik Odjeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Naglasio je da je još uvijek rano pričati o tome koliko bi cijeli taj projekat koštao, s obzirom na to da će se na sljedećoj sjednici Skupštine grada tek razmatrati nacrt regulacionog plana.

- Ukoliko bude usvojen, onda regulacioni plan ide na javnu raspravu koja obično traje trideset dana, zatim ponovo na  Skupštinu, i kada ga gradski parlament usvoji tek tada postaje službeni dokument. Nakon tog planskog rješenja idemo sa izradom projektne dokumentacije, a to onda podrazumijeva i projekat koji će nam reći koliko će nas koštati gradnja kružnog toka - kaže Novaković.

Naglasio je da je ta raskrsnica jedno od ključnih pitanja u saobraćajnoj infrastrukturi grada te da nema vremena za čekanje na kružni tok.

- Sa tim saobraćajnim rješenjem mi pokušavamo, i ubijeđen sam uspjećemo sigurno, da preusmjerimo saobraćajne tokove, odnosno da se iz centra što prije ide prema periferiji grada. Usvajanjem nacrta regulacionog plana, ukoliko u budžetu bude novca, odmah bi se moglo krenuti u dalje procedure - kaže Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana