Kroz igru razvijaju vještine djece

D. S.
Kroz igru razvijaju vještine djece

Banjaluka - Udruženje "Školigrica" organizuju psihološko-kreativne i edukativne radionice namijenjene djeci uzrasta od četiri do 18 godina, koje za cilj imaju da kroz igru doprinesu razvoju životnih vještina mališana poput društvenosti, prilagodljivosti, odgovornosti...

- Radionice su osmišljene kao proširivanje redovnog predškolskog i školskog programa u namjeri da pomognu djeci u lakšem učenju, rješavanju problema i savladavanju vještina razmišljanja višeg stepena, kao što su analiziranje, stvaranje i procjenjivanje - istakla je jedan od dva psihologa koji rade sa djecom Bojana Ožegović.

Prema njenim riječima, tokom igre od mališana se traži da razmišljaju, povezuju i smišljaju pitanja i tako lakše nauče lekciju, a pri tom razvijaju kreativnost.

- Djeca se stavljaju u situacije koje odražavaju situacije realnog života, a zatim se navode da preuzmu kontrolu nad svojim emocijama, reakcijama, strahovima. Djeca na taj način postanu uspješnija, aktivnija, sa povjerenjem u sebe i druge pri komunikaciji i drugim životnim prilikama - istakla je Ožegovićeva.

Dodala je da su radionice organizovane po uzrastu. Održavaju se jednom sedmično u trajanju od 90 minuta. Cijena je 40 maraka mjesečno, odnosno deset KM po radionici. Zainteresovani roditelji za više informacija mogu se javiti na adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana