Kroz blato do autobuske stanice u Motikama

K. Š.
Kroz blato do autobuske stanice u Motikama

BANjALUKA - Potpuna obustava saobraćaja u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Đorđa Bukinca izazvala je nezadovoljstvo i ogorčenost mještana naselja Motike.

Građani tvrde da će oni i njihova djeca do kraja novembra, kada je najavljen završetak radova, morati da pješače više od kilometar preko blatnjavog puta kako bi došli do autobusa koji ih vozi do grada i škola. Mještanka Danijela Stokanić kaže da bi bilo dobro kada bi, u međuvremenu, bio omogućen prolazak autobusa preko gradilišta.

- Shvatam da put mora da se završi, te da je zato saobraćaj zatvoren, ali ne vidim zašto moraju da ispaštaju najmlađi. Oni, osim što moraju krenuti pola sata ranije, u školu dolaze prljavi i već umorni - rekla je ona.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Pavle Knežević istakao je da je stupio u kontakt sa Odjeljenjem za saobraćaj i puteve te da će uskoro pronaći rješenje koje svima odgovara.

- Naći ćemo neku zlatnu sredinu, da se autobusima dopusti prolazak, a možda i drugim vozilima u periodima velikih gužvi. Na primjer, autobus ne može proći poslije 16 časova, a nema razloga za to, jer tada nema ni radnika - pojasnio je Knežević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana