Kresojević: Voda u Piskavici bezbjedna, slanjem inspekcije prave paniku

GS
Kresojević: Voda u Piskavici bezbjedna, slanjem inspekcije prave paniku

BANjALUKA - SNSD je preko svojih struktura poslao inspekciju Instituta za javno zdravstvo da uzmu uzorak za mjerenje kvaliteta vode u Piskavici, u neadekvatnim uslovima za mjerenje. Osnovni cilj je da se proizvede panika kod potrošača i politički nemiri.

Rekao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević.

-Naime, na snazi je redukcija prema Piskavici. Tehnički posmatrano zaustavljen je dotok vode, a cijevi se prazne što dovodi do pokretanja taloga u cijevima, koji u momentu prouzrokuje lošiju sliku o kvalitetu vode od realnog. U skladu sa dosadašnjim obavještenjima „Vodovoda“, prilikom redukcija dolazi do zamućenja vode, te je potrebno sačekati da voda isteče do momenta kada postaje bistra i bezbjedna za upotrebu – istakao je Kresojević.

Na žalost cijele Banjaluke, tvrdi on, „SNSD želi izazvati nezadovoljstvo i tegobe građanima, umjesto da zakaže vanrednu sjednicu za rješavanje problema vodosnabdijevanja“.

-Apelujem na zaposlene u Institutu da zadrže svoju profesionalnost i ne popuste ovom političkog pritisku, te se nadam da će tako i biti – naglasio je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana