Kresojević: Povrat PDV-a da bude omogućen i prilikom izgradnje prve kuće!

GS
Kresojević: Povrat PDV-a da bude omogućen i prilikom izgradnje prve kuće!

BANjALUKA - Smatram da je neprihvatljivo da povrat PDV-a ne bude omogućen prilikom izgradnje prve kuće, poručio je banjalučki gradski menadžer Bojan Kresojević.

- Na korak do još jedne pobjede - usvojene dopune Zakona o PDV-u za povrat PDV-a na prvu stambenu jedinicu, u prvom čitanju. Inicijativa Ekonomskog savjeta PDP-a je, kako sam i najavio, dala rezultat - ekspresno su dopune Zakona o PDV-u poslane u Parlamentarnu skupštinu BiH, iako su ove izmjene godinama najavljivane prije naše inicijative i najave peticije. PDP će insistirati da se povrat PDV-a vrši bez diskriminacije svakoj porodici koja rješava svoje stambeno pitanje. Postojeći prijedlog zakona povrat PDV-a predviđa isključivo kod kupovine prvog stana ili kuće – poručio je Kresojević, dodajući da smatra kako je neprihvatljivo da povrat PDV-a ne bude omogućen prilikom izgradnje prve kuće!

Kresojević poručuje da će istrajati u namjeri da se, kako je naveo na svom Instagram profilu, ova nepravda ispravi, te da svakoj porodici bude omogućena podrška prilikom rješavanja stambenog pitanja.

- Ovo je još jedan dokaz da su konkretne inicijative jedini koristan oblik opozicionog političkog djelovanja. Nakon usvajanja izmjena Porodičnog zakona, dopune Zakona o PDV-u će biti konkretno poboljšanje uslovja života naših građana – zaključio je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana