Kresojević odgovorio Ninkoviću: Između privatnog kapitala i djece, biramo djecu

Katarina Šaponja
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA- Gradski menadžer Bojan Kresojović rekao je da mu nije jasno zašto odbornici SNSD-a predvođeni predsjednikom Skupštine grada Ljubom Ninkovićem opravdavaju poskupljenje vrtića u Banjaluci.

-Kada sam pitao predsjednika Skupštine zašto ne reaguje na poskupljenja i ne osudi neopravdana poskupljenja u vrtiću „Zvijezdica“ nimalo se nisam ni nadao da će on osuditi borbu protiv poskupljenja u ovom privatnom vrtiću. On povećanje subvencija smatra kupovinom ljudi, vjerujem da je mislio na kupovinu glasova - rekao je Kresojević.

Prema njegovim riječima, Ninković u radu Gradske uprave koja želi da izjednači subvencije javnih i privatnih vrtića, vidi samo vršenje pritiska na predškolsku ustanovu „Zvjezdica“ koja je svoje cijene podigla za 30 odsto što je nedopustivo.

-Smatramo da je naš postupak ispravan, jer između privatnika i građana, uvijek biramo građane. A između privatnog kapitala i djece, biramo djecu - istakao je Kresojević i dodao da nije ni očekivao podršku predsjednika Skupštine, jer on nikada ne bira ono što je dobro.

-Nisam mislio da ćete igrati protiv sebe  - kazao je Kresojević.

Cilj Gradske uprave, dodao je, nije da izbacuje projekte kako bi samo ove godine bile redovne i visoke cijene subvencija, već žele da to traje godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana