Kreditom od 745.200 KM grade ulicu i kanalizaciju

V. P.
Kreditom od 745.200 KM grade ulicu i kanalizaciju

Banjaluka - Grad će se dodatno kreditno zadužiti 745.200 KM kod Svjetske banke putem projekta za finansiranje hitnog oporavka od poplava i to za izgradnju dijela ulice Petra Velikog te dijela oborinske kanalizacije u Prištinskoj ulici.

Odbornici su na posljednjoj sjednici Skupštine dali zeleno svjetlo za izmjenu i dopunu odluke u zaduženju grada. Po pomenutoj odluci 2015. godine podignut je kredit koji je iskorišćen za izgradnju novog mosta preko Vrbanje u Česmi te modernizaciju i proširenje ulice Veljka Mlađenovića od ulice Ada do novog mosta.

Prihvatanjem ove odluke zaduženost grada kroz ovaj projekat Svjetske banke iznosiće 3,2 miliona KM.

- Grad je u januaru ove godine primio obavještenje Ministarstva finansija RS kojim se pruža mogućnost korišćenja dodatnih sredstava iz projekta hitnog oporavka od poplava. Prema ovom obavještenju Banjaluci pripada 745.185 KM - navedeno je u obrazloženju ove odluke uz napomenu da bi novac trebalo da bude iskorišćen za realizaciju gore navedenih projekata.

Navedeno je da se dodatna kreditna sredstva pribavljaju pod istim uslovima kao i 2015. godine, odnosno sa rokom otplate od 25 godina, odgodom plaćanja do pet godina te kamatnom stopom od 1,25 odsto godišnje.

Napomenuli su da će se ova odluka primjenjivati po dobijanju saglasnosti Ministarstva finansija RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana