Krajina petrol i Kroacija osiguranje daruju Banjaluci igrališta

Vesna Popović
Krajina petrol i Kroacija osiguranje daruju Banjaluci igrališta

Banjaluka - Zahvaljujući kompanijama "Kroacija osiguranje" i "Krajinapetrol" mališani u Banjaluci uskoro će dobiti nova igrališta.

Rekao je to juče gradonačelnik Igor Radojičić nakon potpisivanja ugovora sa predsjednikom uprave "Kroacija osiguranje" Ivanom Luburićem i direktorom "Krajinapetrola" Milovanom Bajićem o doniranju novca za ove namjene.

- Zahvaljujem ovim kompanijama koje su odlučile da se pridruže ovoj akciji grada i uljepšaju djetinjstvo našim mališanima. "Kroacija osiguranje" će izgraditi kompletno igralište u Aleji Svetog Save. Radi se o velikom naselju kojem nedostaje prostor za igru - rekao je Radojičić.

Objasnio je da se kompanija "Krajina petrol" opredijelila za novčanu donaciju koja će ići na račun posebnih namjena.

- Prikupljeni novac iskoristićemo za izgradnju novih igrališta na lokacijama na kojima ne bude zainteresovanih donatora - objasnio je Radojičić.

Napomenuo je da su kroz donacije društveno odgovornih kompanije do sada izgrađena tri igrališta.

- Radi se o transparentnom procesu u kojem grad daje zemljište i dozvolu, a kompanije dobrovoljne donacije. Imamo još desetak lokacija za koje smo jako blizu da potpišemo ugovore sa donatorima - naveo je Radojičić.

Predsjednik uprave "Kroacija osiguranje" Ivan Luburić je rekao da će u izgradnju igrališta uložiti 30.000 KM.

- Posebna je čast što imamo priliku da mladosti Banjaluke poklonimo dječje igralište i to pogotovo u Aleji Svetog Save gdje ima mnogo djece kojoj je potreban prostor za odrastanje - naglasio je Luburić.

Direktor "Krajinapetrola" Milovan Bajić je pohvalio akciju te istakao da su primjetne aktivnosti nove gradske administracije.
- Donirali smo 5.000 KM i drago mi je što ćemo pomoći da bude uređen prostor za najmlađe. I u budućnosti ćemo učestvovati u ovakvim akcijama - naveo je Bajić.

Unikredit konzorcijum

Igor Radojičić rekao je juče da se grad nalazi pred potpisivanjem ugovora za refinansiranje gradskog duga sa Unikredit konzorcijumom.

- Istekao je žalbeni rok i pošto NLB konzorcijum nije uložio primjedbu možemo pokrenuti proces potpisivanja ugovora za Unikreditom. Narednih dana utvrdićemo odredbe ugovora kojim će u narednih deset godina biti refinansiran dug od 70 miliona KM - objasnio je Radojičić.

Potpisivanjem ugovora stiču se i uslovi za donošenje rebalansa budžeta i oslobađanje novca za novu toplanu.

- Vanredna Skupština grada zasjedaće iduće sedmice i na njoj bi trebalo da bude donesena odluka o izgradnji nove toplane - naveo Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana