Kraj gužvama kod mosta Venecija

Sanja Amidžić
Kraj gužvama kod mosta Venecija

Nadležne institucije planiraju da iduće godine spoje Jevrejsku ulicu sa ulicom Gavre Vučkovića čime bi se rasteretio saobraćaj kod mosta Venecija.

Kako je objasnio načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković, ovo odjeljenje je već pokrenulo inicijativu za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na ovoj lokaciji.

Objašnjava da u planu imaju i proširenje ulice Gavre Vučkovića ali zbog velikog broja neriješenih imovinsko-pravnih odnosa to se u skorije vrijeme ne može očekivati.

- Da bi proširili pomenutu ulicu moramo riješiti imovinsko-pravne odnose, zatim i neki objekti se trebaju rušiti što iziskuje velika finansijska sredstva, koje grad trenutno nema - kazao je Novaković i dodao da je na tom planu u toku iduće godine realno očekivati samo pokretanje rješenja imovinskih odnosa u ovoj ulici.

Predsjednik Udruženja za bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da se radi na tome da spajanje Jevrejske sa ulicom Gavre Vučkovića uđe u program za iduću godinu.

- Ova investicija prvenstveno zavisi od sredstava u budžetu grada za iduću godinu jer su svakako prioriteti sanacija saobraćajnica i klizišta koje su nastala kao posljedica poplava - kazao je Jaćimović.

Vozači kažu da će spajanje ulica poboljšati protok saobraćaj u tom dijelu grada, ali da bi se gužve eliminisale potrebno je proširiti i ulicu Gavre Vučkovića.

- Predviđeno je da ulica Gavre Vučkovića ima četiri kolovozne trake s obzirom na to da i Venecija most takođe sa četiri trake tako da od raskrsnice sa Bulevarom Živojina Mišića pa do ulice Majke Jugovića je neophodno proširenje kako bi se na ovoj dionici puta smanjile saobraćane gužve - rekao je vozač Milorad Pejić.

Drveće

Mještani ulice Gavre Vučkovića kod Studentskog doma traže da se u ovoj ulici orežu krošnje drveća jer zaklanjaju uličnu rasvjetu i tako predstavljaju opasnost za vozače i pješake.

- U ovoj ulici velika je koncentracija pješaka pa zbog neadekvatnog osvjetljenja i neorezanog drveća pješaci su teško uočljivi kad je mrak

Rasvjeta

Zoran Novaković je rekao da paralelno sa planom proširenja saobraćajnice kod mosta Venecija se postavlja javna rasvjeta.

- Ovaj dio grada do sada nije bio osvijetljen - kazao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana