Kozmetičari i frizeri imaju pune ruke posla: Ne žale novac za glamur u najluđoj noći

 Jovana Ivanović
Kozmetičari i frizeri imaju pune ruke posla: Ne žale novac za glamur u najluđoj noći

BANjALUKA - Da pripadnice ljepšeg pola ne žale potrošiti novac za glamurozan i poseban izgled tokom proslave predstojeće Nove godine, potvrđuju iz banjalučkih kozmetičkih i frizerskih salona, u kojima su termini za uljepšavanje bili rezervisani još u novembru.

Vlasnici salona za uljepšavanje kazali su da se cijene usluga nisu značajnije mijenjale u odnosu na prošlu godinu, bez obzira na inflaciju i poskupljenja.

U studiju ljepote “Bekstejdž” za “Glas Srpske” kazali su da su svečane frizure i šminkanje nezaobilazni dio priprema za novogodišnji doček.

- Za svečano novogodišnje šminkanje dame bi trebalo da izdvoje 45 KM. Naš tim, koji će u punom sastavu raditi posljednjeg dana u godini, cijene usluga nije mijenjao u odnosu na prethodni period - rekla je Milanka Novković iz studija ljepote “Bekstejdž”.

Dodala je da su u novogodišnjem izdanju za djevojke nezaobilazne šljokice i elegancija.

- Radi se o efektnim detaljima za jednostavan i glamurozan stil, pa je tako crveni karmin i tuš na očima idealna, ali i najtraženija kombinacija koju savjetujem svim damama - rekla je Novkovićeva, koja se dugo godina profesionalno bavi ovim poslom.

Kako kaže, novogodišnja zabava je pred vratima, a idealno bi bilo da dame već isplaniraju šta žele, kako bi izbjegle gužve i nervozu.

- Radimo različite vrste frizura, rep, pletenice, visoke i niske punđe, frizure na jednu stranu i popularnu “vlažnu kosu”, a to su uglavnom frizure koje djevojke žele da imaju na dočeku Nove godine. Cijene se uglavnom kreću od 35 KM do 40 maraka - rekla je Novkovićeva.

Kozmetičarka Nina Ivanić, koja se ovim poslom profesionalno bavi, kaže da djevojke najviše traže glamurozni stil u novogodišnjoj noći.

- Radi se o holivudskom stilu koje dame biraju povodom novogodišnje noći, a šminkanje u prosjeku košta oko 30 KM - rekla je Ivanićeva.

Najluđa noć dozvoljava maštovitost i izlazak iz uobičajene rutine sređivanja - kaže Banjalučanka Jovana M.

- Za Novu godinu obično se šminkam sama, jer smatram da su tretmani zaista skupi. Ta šminka na licu stoji svega nekoliko sati, a za taj novac mogu kupiti nešto korisnije - kazala je Jovana.

Tretmani

U salonu “Bjuti korner” kažu da ima mušterija koje se ne spremaju za doček, nego jednostavno žele da sebi priušte tretmane uljepšavanja.

- Imamo mnogo rezervisanih termina za tretmane lica, koje su djevojke poželjele umjesto sređivanja za novogodišnju proslavu - rekla je vlasnica ovog kozmetičkog salona Jovana Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana