Kovačević: Izbori u mjesnim zajednicama pokazatelj trenda pred opšte izbore

SRNA
Foto: arhiva

BANjALUKA - Rezultati izbora za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci dobar su pokazatelj kakav je trend u Republici Srpskoj pred opšte izbore, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naveo da bi bilo bolje da su izbori za savjete mjesnih zajednica ostali iznad interesa visoke politike, ali da se to nije desilo zahvaljujući gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji je rekao da "su za njega ovi izbori bitniji od izbora na kojima je on izabran i od izbora u oktobru".

"Oni su dali ovoj kampanji ovu vrstu tona. SNSD je i ranije učestvovao u izborima za savjete mjesnih zajednica, postizao dobre rezultate, ali nikada o tome nisu izvještavali mediji, već je to je bilo ostavljeno ljudima koji žive u tim mjesnim zajednicama, bez obzira na to da li su članovi neke političke partije ili ne", rekao je Kovačević za RTRS.

On je podsjetio da su nedavno u Doboju održani izbori za savjete mjesnih zajednica, gdje su u svim mjesnim zajednicama izabrani članovi koji dolaze iz SNSD-a, ali da niko nije pravio priloge o tome. "Ovdje su imali kampanju kao da su u pitanju opšti izbori u BiH. Oni su željeli da takvom kampanjom i rezultatom, koji su priželjkivali, pokažu da SNSD u Banjaluci više ne postoji i da su oni ti koji u potpunosti dominiraju Banjalukom", naglasio je Kovačević.

Kovačević je naveo da je opozicija u Srpskoj, u Banjaluci sa pozicije vlasti, vodila punu političku kampanju, u kojoj je učestvovao Stanivuković, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Jelena Trivić, lider PDP-a Branislav Borenović, poslanici iz drugih opozicionih stranaka. "Slušali smo tvrdnje predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Banjaluci Milana Radovića da će ti izbori biti test koji će pokazati da je SDS konsolidovan. Međutim, građani su rekli nešto potpuno drugo", naveo je Kovačević.

On je naveo da su svi navedeni ubjedljivo poraženi. "U Starčevici, mjesnoj zajednici Jelene Trivić, njihova lista je ubjedljivo poražena, a SNSD je osvojio svih 11 mjesta. Tu je bio i čovjek za kojeg je Nebojša Vukanović rekao da će biti nosilac njegove liste u oktobru, a i on je imao manje glasova od naših aktivista", naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, izbori su pokazali da je SNSD izbor Banjalučana, da Stanivuković više nema njihovo povjerenje, zato što je u Banjaluci sve zaustavio. On je naveo da je Banjaluka postala grad slučaj koji "Stanivukoviću i opoziciji služi kao sredstvo političke borbe protiv vlasti u Srpskoj". Kovačević je dodao da je SNSD dobio izbore u više od 75 odsto mjesnih zajednica, kao rezultat rada novog rukovodstva Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci na čelu sa Vladom Đajićem, koji je, kako je naveo, uložio svu svoju energiju da restruktuiše gradsku organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana