"Kotlićijada" slavi punoljetstvo: Ekipe od ranog jutra u borbi za titulu „najbolji riblji paprikaš“ FOTO, VIDEO

Miloš Vasiljević
Kotlićijada u Banjaluci
Foto: Miloš Vasiljević | Kotlićijada u Banjaluci

BANjALUKA - Miris ribljeg paprikaša ovog jutra širi se Banjalukom - majstori u spremanju ovog jela iz zemlje i regiona „ranom zorom“ su se okupili u Banjaluci na tradicionalnoj manifestacija "18. Kotilićijada Borik 2023“.

Takmičarski program počeo je na prostoru pored dvorane "Borik" u deset časova, a  planirano je da  završetak i proglašenja pobjednika bude u 15 časova.

Za "Glas Srpske" direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić kaže da je ovo dio tradicije uz koju rastu mnogi Banjalučani, a danas „Kotlićijada“ slavi i svoje punoljetvo.

- Sportski centar ''Borik" sa svojim zaposlenima po 18. put organizuje ovu manifestaciju. Učesnici su sportski klubovi i prijatelji dvorane, ali i predstavnici institucija, republičkih i gradskih sa sjedištem u Banjaluci, a tu su i naši prijatelji iz Srbije. Cilj je dobro druženje i zabava, a sama manifestacija je uvrštena u kalendar "Proljeće u Banjaluci" - rekao je Talić dodavši da su tu i tri sportske discipline u kojima se takmičari nadmeću i to bacanje kugle, pikado i stoni tenis.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je za "Glas Srpske" da ga raduju ovakva druženja, poželjevši sreću učesnicima. Kako kaže, neka najbolji pobijedi, kako u kulinarskom tako i sportskim nadmetanju.

- Drago mi je da je ova "Kotlićijada" na sam Dan grada jer nam to upotpunjuje ovaj važan datum kada su naši preci prije skoro osam decenija oslobodili grad. Zbog njih i njihove žrtve mi danas imamo priliku da proslavljamo ovaj praznik. Vrijeme nas je poslužilo, imamo puno prijavljenih ekipa i ovom prilikom se zahvaljujem našoj braći iz Srbije koji su došli da se druže i jačaju naše bratske veze - kazao je Ninković.

Iz Kragujevca je stigla ekipa koja je veze sa gradom na Vrbasu jačala kroz kuglanje.

Iz srca Šumadije sa odabranom ekipom došao je Dejan Milosavljević koji se uvijek rado vraća u Banjaluku.

-  Već šest godina dolazimo u Banjaluku. Kuglali smo u "Boriku", videli smo da se spremaju kotlići i od tada dolazimo uvijek. Inače radimo u fabrici namenske industrije i takmičimo se u spremanju ovog jela širom zemlje. Ovde nam je prelepo, uživamo, videćemo na kraju kakav će biti rezultat - rekao je Milosavljević za '' Glas".

U dobar rezultat vjeruju i domaći takmičari.

Iz teniskog kluba Borac za pripremu kotlića, između ostalih, zadužen je i Radenko Trkulja.

- Uvijek smo na istom mjestu od samog početka. Prelijep je dan, ima dosta i mladih pitaju šta je tajna, koji sve to idu sastojci. Druženje i prijateljstvo najbolje se učvršćuju na ovaj način. Bitno je pobijediti, a ne samo učestvovati - uz osmijeh kaže Trkulja dodavši da su pobijedili prije tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana