Konzervacija fontana za predstojeću zimu

N. B.
Konzervacija fontana za predstojeću zimu

Banjaluka - U toku je priprema i zaštita fontana od zaleđivanja pred zimski period kako bi nesmetano na proljeće opet bile u funkciji, potvrdili su u Gradskoj upravi.

U Odjeljenju za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja objasnili su da ovi poslovi podrazumijevaju čišćenje, konzervaciju i pokrivanje vodoskoka. Završetak radova očekuju do 20. novembra.

- Fontane se moraju zaštiti pred zimu da ne bi došlo do oštećenja pri mogućem zamrzavanju. Ponovni početak rada planira se na proljeće, a tačan datum zavisi od vremenskih uslova - rekli su u ovom odjeljenju.

Dodaju da je grad zadužen za održavanje osam javnih vodoskoka koji će prestati da rade u isto vrijeme, osim onog na kružnom toku na zapadnom tranzitu koji će i tokom zime biti u funkciji. U slučaju ekstremnih vremenskih uslova, neće raditi ni taj vodoskok.

- Fontane se nalaze na Bulevaru cara Dušana, u parku Petar Kočić, na platou ispred Narodne skupštine, na Trgu Krajine, platou ispred Medicinskog fakulteta, kod zgrade Narodnog pozorišta, na Trgu palih boraca i na kružnom toku na ukrštanju ulica Krajiških brigada i Ivana Gorana Kovačića - rekli su u ovom odjeljenju.

Grad godišnje izdvaja 64.000 KM za održavanje fontana, javnih česmi i tuševa a za sve popravke i radove zaduženo preduzeće "Hidrokop".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana