Konstitutivna sjednica Skupštine grada: Zakleli se da će raditi u interesu građana

Vesna Popović
Konstitutivna sjednica Skupštine grada: Zakleli se da će raditi u interesu građana

Banjaluka - Verifikovanjem mandata novoizabranih odbornika, imenovanjem novog rukovodstva i polaganjem svečane zakletve u kojoj su se zakleli da će raditi u interesu građana, grada i Republike Srpske juče je zvanično konstituisan novi saziv Skupštine grada.

Zakletvu, da će raditi u interesu građana Banjaluke i RS,  položili su i gradonačelnik Igor Radojičić i njegov novoizabrani zamjenik Srđan Amidžić.

- Na idućem zasjedanju Skupštine 30. novembra biće razmatran novi poslovnik o radu gradskog parlamenta i nacrt budžeta grada za iduću godinu - rekao je Radojičić.

Za predsjednika Skupštine grada sa 30 glasova izabran je Budimir Balaban iz DNS-a koji je na ovoj funkciji bio i u prethodnom mandatu.

- Očekujem da u naredne četiri godine bude realizovan niz politika od interesa za građane da ono što smo najavili u kampanji i realizujemo - naglasio je Balaban.

Prema odluci Komisije za izbor i imenovanja za prvog od dva najavljena potpredsjednika predložen je Milan Milaković iz SP-a koji je i dobio glasove 26 odbornika. Drugi potpredsjednik odbornik iz reda manjina Saša Čudić će na svoje imenovanje morati čekati nakon stupanja na snagu novog Zakona o lokalnoj samoupravi te izmjene Statuta i Poslovnik o radu Skupštine grada. Za v.d. sekretara Skupštine grada izabran je Igor Šukalo sa 24 glasa. U naredne četiri godine u odborničkim klupama sjediće 31 odbornik i to  11 iz SNSD-a, po  četiri iz DNS-a i NDP-a, po tri iz SP-a, PDP-a i SDS-a, te po jedan iz Ujedinjene Srpske, nezavisni i iz reda nacionalnih manjina.

Juče su imenovani i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja i službi i to Sanja Pavlović za Odjeljenje za opštu upravu, Slobodan Stanarević za Odjeljenje za prostorno uređenje a Božana Šljivar za Odeljenje za finansije.

Slaviša Sandić je preuzeo Odjeljenje za komunalne i stambene i poslove saobraćaja koje bi početkom 2017. godine trebalo da bude podijeljeno na dva dijela. Nakon promjene Sandić će ostati na čelu dijela za saobraćaj i puteve a komunalne poslove bi trebalo da preuzme Petar Biličar.

Dragomir Keserović ostaje na čelu Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, Milenko Letić Odjeljenja komunalne policije i Radenko Komljenović Odjeljenja za privredu, Dujko Komljenović vodiće Službu za poslove Skupštine grada i gradonačelnika a Zoran Vujmilović Službu za zajedničke poslove. Na čelu Odjeljenja za društvene djelatnosti ostala je Ljubinka Dragojević a nakon podjele na Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu bi trebalo da preuzme Dragan Banjac iz SP-a a Odjeljenje za kulturu, turizam, socijalnu zaštitu i udruženja građana Natalija Trivić iz Ujedinjene Srpske.

Plate i radnici

Igor Radojičić izjavio je juče da se do sada nije bavio pitanjem plata u Gradskoj upravi, već grijanjem u gradu i nacrtom budžeta za iduću godinu.

- Ako bude smanjenja broja radnika u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, racionalizacija će biti sprovedena po principu soft menadžmenta, što znači uz otpremnine i zakonito smanjenje broja radnika - kazao je Radojičić.

******

Igor Radojičić, gradonačelnik

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika

Budimir Balaban, predsjednik Skupštine

Milan Milaković, potpredsjednik Skupštine

Božana Šljivar,  Odjeljenje za finansije

Dragomir Keserović, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu

Dujko Komljenović, Služba za poslove Skupštine grada i gradonačelnika

Janko Kecman, Odjeljenje za inspekcijske poslove

Ljubinka Dragojević, Odjeljenje za društvene djelatnosti

Milenko Letić, Odjeljenje komunalne policije

Radenko Komljenović, Odjeljenje za privredu

Slaviša Sandić, Odjeljenje za komunalne, stambene i poslove saobraćaja

Slobodan Stanarević, Odjeljenje za prostorno uređenje

Zoran Vujmilović, Služba za zajedničke poslove

Sanja Pavlović, Odjeljenje za opštu upravu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana