Konstitutivna sjednica Skupštine grada Banjaluka bez medija, na zasjedanje neće ni Stanivuković

N.R.
Konstitutivna sjednica Skupštine grada Banjaluka bez medija, na zasjedanje neće ni Stanivuković

BANjALUKA – Medijima je onemogućeno prisustvo konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, a gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da sjednici zbog toga neće prisustvovati ni on.

Novinarima je rečeno da nemaju važeće akreditacije koje su neophodne za ulazak u Narodnu skupštinu Republike Srpske s obzirom na to da sjednica, kako bi bile ispoštovane epidemiološke mjere, treba da se održi u maloj sali NSRS. Pristup je dozvoljen samo TV Simić koja će prenositi zasjedanje.

Sjednica još nije počela jer Stanivuković zatražio da bude odgođena dok se novinarima i medijskim ekipama ne dozvoli da je prate.

- Zvao sam sekretara Narodne skupštine i stručnu službu Narodne skupštine Republike Srpske, oni tvrde da mediji nemaju akreditacije. Ja neću prisustvovati sjednici gradske Skupštine ako mediji ne mogu  - rekao je Stanivuković.

Dodao je da je zaustavio početak sjednice gradske skupštine, te da će klub odbornika PDP-a takođe napustiti sjednicu.

- Neka završe prvu sjednicu bez gradonačelnika. Vjerujem da će sjednicu napustiti i naši koalicioni partneri - kazao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da su odbornici vladajuće koalicije prvo htjeli nastaviti sjednicu bez gradonačelnika i prisustva medija, a da su sada promijenili mišljenje, te i oni odbijaju prisustvovati sjednici ako medijima nije omogućen ulazak.

- Mislim da je razlog ovog nesporazuma loša koordinacija - naveo je Stanivuković.

Dodao je da ako se ne bude mogao napraviti dogovor da mediji prisustvuju sjednici da će tražiti odgađanje sjednice gradske skupštine za 8. januar.

Sekretar gradske Skupštine Igor Šukalo je rekao da mediji mogu ući samo 10 minuta da uzmu potrebne kadrove te da sjednicu ipak prate putem prenosa uživo.

- Izjave za medije će biti održane nakon sjednice u prostorijama Gradske uprave - kazao je Šukalo.

Dodao je da je Narodna skupština dobar domaćin koji je Skupštini grada ustupio prostor za održavanje sjednice.

- Služba Narodne skupštine Republike Srpske nije dozvolila medijima da prisustvuju konstitutivnoj sjednici gradskog parlamenta bez akreditacije  - istakao je Šukalo.

Na dnevnom redu sjednice, koja je trebalo da počne u 10 časova, su izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine, zamjenika gradonačalnika, te vršilaca dužnosti sekretara Skupštine grada i načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana