Konačno riješen problem mještana Gornje Piskavice: Izborili se za vodu, rasvjetu još čekaju

Tamara Bubnjević
Konačno riješen problem mještana Gornje Piskavice: Izborili se za vodu, rasvjetu još čekaju

BANjALUKA - Radovi na izgradnji prepumpne stanice sa rezervoarom na Klupama uspješno su završeni, saopšteno je iz Gradske uprave. Izvršeno je probno punjenje bazena, a nadležni ističu da su radovi završeni u kratkom roku.

- Za konačno puštanje bazena potrebno je da Vodovod a.d. Banjaluka izvrši dezinfekciju cjevovoda i rezervoara - poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević rekao je za “Glas Srpske” da mještani nestrpljivo čekaju da voda zvanično bude puštena.

- Ovaj problem je mogao biti riješen još u decembru i mislim da nije trebalo da nadležni čekaju da situacija ovo ljeto eskalira kako bi se riješio problem vodosnabdijevanja za više od 300 domaćinstava - kazao je Knežević.

Rekao je da je od direktora Vodovoda dobio informaciju da su njihove ekipe već na terenu i da bi trebalo da se obavi još dezinfekcija cjevovoda.

- Vodosnabdijevanje nam je ove godine bio prioritet broj jedan koji smo dostavili Gradskoj upravi. Pored ovog prioritet nam je održavanje puteva, kao i sječa visokog rastinja - ispričao je Knežević.

Objasnio je da je u Gornjoj Piskavici jedan od problema i ulična rasvjeta.

- Kao jedan od prioriteta koje je Savjet MZ dostavio gradu za ovu godinu bila je i ulična rasvjeta. Naime, mnoge sijalice ne rade, a koliko znam nije u planu postavljanje novih - rekao je Knežević.

Dodao je da nije zadovoljan komunikacijom s Gradskom upravom.

- Autobuske linije su napravljene otprilike devedesetih godina, molili smo da se ubaci još linija između osam i 12 časova, jer tada nemamo nikakav javni prevoz. Međutim, nikakav odgovor nam nije stigao iz Gradske uprave – pojasnio je Knežević.

Ispričao je da su jedan od gorućih problema nekategorisani, neasfaltirani putevi i da po informacijama koje on ima ni ovaj problem nadležni nemaju u planu da riješe.

- Za sve što se u zadnjih godinu dana uradilo na području Gornje Piskavice izborili su se mještani, jer su udruženi vršili pritisak na nadležne najavivši proteste - zaključio je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana