Kompleti udžbenika za 3.000 učenika

J. K.
Kompleti udžbenika za 3.000 učenika

BANjALUKA - Počinje raspodjela očuvanih udžbenika koje grad Banjaluka poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske, saopšteno je u petak iz Gradske uprave. U periodu od 7. do 22. avgusta biće podijeljeno više od 3.000 kompleta knjiga đacima u 20 lokalnih zajednica Republike Srpske.

Zahvaljujući odgovornim učenicima gradskih škola, koji su tokom protekle godine sačuvali udžbenike, osnovci od petog do devetog razreda iz Broda, Šamca, Vukosavlja, Modriče, Osmaka, Bratunca, Ugljevika, Istočne Ilidže, Čajniča, Han Pijeska, Krupe na Uni, Srpca, Kupresa, Ljubinja, Bileće, Čelinca, Kotor Varoša, Teslića, Kneževa i Oštre Luke dobiće vrijedan poklon.

Očuvani udžbenici su prikupljeni u 26 osnovnih škola sa područja našeg grada.

U ponedjeljak, 7. avgusta, knjige će ići u Brod, Šamac, Vukosavlje, Modriču. U srijedu, 9. avgusta, one idu u Osmake, Bratunac, Ugljevik, Istočnu Ilidžu, Čajniče, Han Pijesak, dok u četvrtak, 10. avgusta, za Krupu na Uni i Srbac. U petak, 11. avgusta, knjige idu u Kupres, Ljubinje, Bileću, dok će u utorak, 22. avgusta, biti isporučene u Čelinac, Kotor Varoš, Teslić.

Opštine Kneževo i Oštra Luka su samostalno organizovale preuzimanje udžbenika, dok će u slučaju eventualne izmjene rasporeda transporta novi termini biti blagovremeno objavljeni na stranici grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana