Kompanija "m:tel" donirala „fiat 500" banjalučkom Domu zdravlja

Miloš Vasiljević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Kompanija "m:tel" u okviru akcije "Niste sami, imate prijatelje", donirala je danas vozilo za potrebe ambulanti porodične medicine u banjalučkim mjesnim zajednicama Piskavica, Verići i Potkozarje, što će znatno olakšati rad na terenu i kućne posjete.

U ovim potkozarskim selima registrovano je 4.000 korisnika u tri ambulante porodične medicine, ali nijedna od njih nema laboratoriju zbog čega donirano vozilo predstavlja pomoć stanovnicima ovog kraja, ali i medicinarima jer će biti od velike koristi za uzimanje uzoraka krvi na terenu i njihov transport do banjalučke laboratorije.

Ključevi automobila „fiat 500" uručeni su direktrorici Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović koja se zahvalila kompaniji "m:tel" i poručila da je riječ o izuzetno vrijednoj donaciji.

- Ovo je peti automobil koji imamo i koristićemo ga tokom različitih kućnih posjeta. To su posjete timova porodične medicine, posjete sestre koja rade u zajednici, posjete koje se tiču laboratorijske dijagnostike i posjete timova Centra za zaštitu mentalnog zdravlja. U tri glavna sjedišta pružamo laboratorijske usluge, a imamo i šest terenskih laboratorija koje sufinansira Grad - istakla je Todorovićeva.

Izvršni direktor za korporativne poslove kompanije "m:tel" Nikola Tacić istakao je da doniranjem vozila pomažu najhumanijima, a to je medicinsko osoblje i njihovi pacijenti.

 - Kompanija "m:tel" trudi se da društveno - odgovornim  ponašanjem bude primjer drugima i da pruža pomoć svima kojima je neophodna. Drago mi je što smo uručili ovo vozilo - rekao je Tacić i najavio još sličnih projekata.

Ne kriju zadovoljstvo ni u Savjetu mjesne zajednice Piskavica, a predsjednik Aleksandar Šibarević poručio je da je ova inicijativa dobra, te da je veliko zadovoljstvo što je i realizovana.

- Problemi MZ Piskavice, Potkozarja i Verića traju godinama, a naša obaveza je da ih  pokušamo riješiti. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u ovom  projektu - rekao je Šibarević.

Donacija automobila "fiat 500" veliki je dan za mještanje koji ističu da će im to značiti sigurnost, ali i smanjiti troškove.

- Do sada smo morali da idemo do Banjaluke, da se izlažemo troškovima, kako bi uradili nalaze. Ovo je veliki pomak za sve mještane ovih sela - rekla je Milka Kajkut iz Piskavice.

Saradnja

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je prisustvovao urućenju donacije, zahvalio je kompaniji "m:tel", koja je podržala mnoge bitne projekte u Banjaluci.

- Sa "m:tel"-om  radimo važne događaje, kao što su koncerti, festivali, koji su popularni ne samo kod nas, nego u cijelom regionu. Neki od tih projekata, koji smo realizovali zajedno su prva gradska plaža, kao i najljepša dječija igrališta, a sada i ova saradnja u sektoru zdravstva - kazao je Stanivuković i dodavši da je upravo ova donacija dobar primjer svim drugim društveno - odgovornim kompanijama da ih slijede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana