Komisija: Sve mjesne zajednice će dobiti vodu za dan ili dva

GS
Komisija: Sve mjesne zajednice će dobiti vodu za dan ili dva

BANjALUKA - Komisija za stambeno komunalne i poslove saobraćaja Skupštine grada Banjaluka održala je danas sjednicu na temu vodosnabdijevanja, kojoj su prisustvovali i predstavnici banjalučkih mjesnih zajednica koje imaju problem sa neredovnim vodosnabdijevanjem, a zaključeno je je da će sve mjesne zajednice dobiti vodu za dan ili dva.

Predsjednik Komisije Zoran Popović istakao je da u zadnjih nekoliko dana postoji problem sa vodosnabdijevanjem, te je odlučio da održi sjednicu.

-Nismo zadovoljni ovim sastankom jer nisu prisustvovali predstavnici „Vodovoda“. Očekivao sam da će oni doći kako bi nam objasnili situaciju  - istakao je Popović

Odbornik SNSD-a Bojan Pećanac istakao je da su najugroženiji Donja Kola i Dagočaj.

- Najavljeni su i večeras protesti u Dragočaju te pozivam sve da dođu - rekao je on, te dodao da je potrebno održati sjednicu Štaba za vanredne situacije.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Donja Kola Srđan Ćutković, istakao je da već nekoliko dana nemaju vodu, a sa današnjeg sastanka je zaključeno da će voda doći sutra.

-Ovo je 21 vijek, a ako voda ne dođe za dan dva kao što je rečeno, održaćemo proteste - rekao je on.

Predsjednik Savjeta MZ Dragočaj Marko Marić istakao je da već sedam dana nemaju vodu, a plan je da podignu sva potkozarska sela te da održe proteste.

- Nismo imali problema sa vodosnabdijevanjem od 2014. kada je izgrađen bazen, pa do prošle godine – napomnjenio je, prenose „Nezavisne“.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Boriša Mandić je istakao na sastanku da postoji problem od 2019. godine.

-Piskavica je 2019. prema informacijama koje sam dobio imala direktnu cijev iz fabrike vode, a problemi su nastali kada je cijev presječena i voda preusmjereno sa Tunjica, a to toga nije trebalo doći. Mi ćemo ispitati ovu informaciju -kazao je Mandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana